Test-3


 

Addition word problems

(1)     Karan had Rs.22 in his wallet. His dad gave him Rs.7 more. How much rupees does he have now?

          A. Rs.65             B. Rs.44             C. Rs.29              D. Rs.23

 

(2)    There are 24 apples and 19 oranges. How many fruits are there?

          A. 41                   B. 43                   C. 45                   D. 30

fruit basket

 

(3)    The addition of 3 + 2 + 2 = ?

          A. 5                     B. 6                     C. 7                      D. 8

 

(4)    Solve the sum: 5 + 6 =?

          A. 9                     B. 10                   C. 11                    D. 12

 

(5)    How far is Naroda from Krishananagar?

How far is Naroda from Krishananagar

          A. 28 Km           B. 29 Km            C. 38 Km           D. 39 Km

 

(6)    How much liquid is there in the two glasses?

How much liquid is there in the two glasses

          A. 41 Liters        B. 34 Liters       C. 42 Liters       D. 44 Liters

 

(7)    You had eight candies. Your friend gave you ten more candies. How many candies do you have now?

         candies

          A. 15                    B. 17                    C. 18                   D. 19

 

(8)    Fourteen children were playing at a park. 15 more children joined them. 

          How many children are at the park now?

          A. 29                   B. 25                    C. 39                   D. 28

 

(9)    Anil spent three hours going from New Delhi to Bombay. He took two hours rest. He then spent eight hours going from Bombay to Tonk. How much time did he take to reach Tonk from New Delhi?

          A. 11 hours         B. 12 hours        C. 13 hours        D. 14 hours

 

(10)  How far is the "Office" from the "Home"?

Office

          A. 20 km            B. 17 km             C. 15 km             D. 10 km

 

(11)   Swati took time for:

          Cooking = 6 Hours

          Cleaning = 3 Hours

          Total time taken= ?

          A. 9 hours          B. 10 hours        C. 1 hours          D. 2 hours        

 

(12)  You have three Strawberries and six Watermelons. Your friend gives you six more Watermelons. How many fruits do you have now?

         Watermelons

          A. 10                   B. 13                   C. 15                    D. 16

 

(13)  How far is the "City A" from the "City C"?

City

          A. 14 km             B. 15 km            C. 10 km            D. 13 km

 

 

(14)  Atul had six toy cars. He got seven new toy cars on his birthday. How many toy cars does he have now?

         toy cars

          A. 11                    B. 10                  C. 12                    D. 13

 

(15)  The addition of 2 + 2 + 4 = ?

          A. 6                     B. 7                     C. 8                     D. 9

 

(16)  Select the correct answer.

         Select the correct answer

          A. 12                    B. 14                  C. 10                   D. 8

 

(17)  Solve the sum: 8 + 10 + 1 =?

          A. 9                     B. 19                   C. 11                    D. 16

 

(18)  What is the total weight of these three packages?

         What is the total weight of these three packages

          A. 20 Kg             B. 30 Kg            C. 40 Kg             D. 50 Kg

 

(19)  Jitendar scored 22 points in first game and 18 points in second game. How many points did he score in two games?

          A. 40                   B. 30                 C. 15                    D. 33

 

(20) How far is the "Theater" from the "Town Hall"?

Theater

          A. 12 km             B. 13 km          C. 14 km             D. 15 km

 

Answers

(1)-C; (2)-B; (3)-C; (4)-C; (5)-D; (6)-C; (7)-C; (8)-A; (9)-C; (10)-B; (11)-A; (12)-C; (13)-A; (14)-D; (15)-C; (16)-A; (17)-B; (18)-D; (19)-A; (20)-D