English-Silent letters & Vocabulary-Workbook


Class 2 english grammar practice test Silent letters & Vocabulary

This workbook contains worksheets on English - Silent letters & Vocabulary for Grade 2 Olympiad students. There are 2 worksheets with 35+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

English Silent letters Worksheet

  1. Which word has letter k silent?

       A. Sink                B. King               C. Know             D. Beak

 

  1. Which word has letter h silent?

       A. Hour              B. Hot                 C. Hello              D. Hammer

 

  1. Which words has letter k silent?

       A. Kit                  B. Kick               C. Sky                 D. Knife

 

  1. Which word has letter h silent?

       A. Heat               B. Honest           C. Hill                 D. Ham

 

  1. Which word has letter b silent?

       A. Bill                 B. Boy                 C. Debt               D. Bulb

 

  1. Which word has letter l silent?

       A. Talk                B. Tale                C. Tall                 D. Tell

 

  1. Which word has letter t silent?

       A. Melt               B. Often             C. Felt                 D. Hurt

 

  1. Which word has letter w silent?

       A. When             B. Where           C. What              D. Whole

 

  1. Which word has letter e silent?

       A. Tell                 B. Eagle             C. Smile             D. Egg

 

  1. Which word has letter l silent?

       A. Talk                B. Walk              C. Folk                D. All of these

 

  1. Which word has letter l silent?

       A. calm               B. Camel            C. Class              D. call

 

  1. Which word has letter t silent?

       A. What              B. Watch            C. Wait               D. All of these

 

  1. Which word has letter g silent?

       A. sign                B. goat                C. green             D. All of these

 

  1. Which word has letter u silent?

       A. guess              B. built               C. biscuit           D. All of these

 

  1. Which word has letter n silent?

       A. column          B. canal              C. cane               D. crown

 

Answers

(1)–C; (2)–A; (3)–D; (4)–B; (5)–C; (6)–A; (7)–B; (8)–D; (9)–C; (10)–D; (11)–A; (12)–B; (13)–A; (14)–D; (15)–A

 

English Vocabulary Worksheet

  1. Identify the number word in the given sentence.

       There are seven boys in my music class.

       A. boys               B. class               C. seven              D. my

 

  1. Fill in the blank with a number word.

       It took us ________ hours to drive to Atlanta.

       A. city                 B. three              C. several           D. how

 

  1. A period of ten years is called a________.

       A. Decade          B. Month            C. Year               D. Century

 

  1. Which of the following is an action word?

       A. Game             B. Jumped         C. Everyone       D. Desks

 

  1. Fill in the blank with an action word.

       Jay ________the ball to Anupam.

       A. again              B. really             C. threw             D. hard

 

  1. Which of the following is an action word?

       A. Party              B. Opened        C. Higher            D. Fireworks

 

  1. Identify the action word/words in the given sentence.

       The man jumped up and threw his club at the King of the Wolves.

       A. club                                             B. King              

       C. jumped and threw                 D. Wolves

 

  1. Identify the family word in the given sentence.

       My father taught me how to play guitar.

       A. my                  B. play                C. guitar             D. father

 

  1. Identify the time word/words in the given sentence.

       Samir and I left the hotel in the evening.

       A. Samir            B. left                  C. hotel               D. evening

 

  1. Which of the following is a time word?

       A. Decade                                     B. Century        

       C. Afternoon                                D. All of these

 

  1. A person who draws pictures for a book is called a(n) ______.

       A. Author          B. Drawer          C. Artist             D. Illustrator

 

  1. A book containing words alphabetically arranged along with their meanings is called _______.

       A. Dictionary    B. Year Book     C. Biography     D. Fiction

 

  1. Something that can be proved is called a(n) ______.

       A. Fiction           B. Opinion         C. Fact                D. Picture

 

  1. A person who writes a book is called a/an ______.

       A. Reader          B. Teacher         C. Artist             D. Author

 

  1. A book about someone's life is called a ______.

       A. Poem             B. Fiction           C. Biography     D. History

 

  1. Writing with rhyming words is called ______.

       A. Poetry            B. Biography     C. Reference     D. Dictionary

 

  1. Which of these provides you information about current events?

       A. Dictionary                                 B. Newspaper

       C. Fiction                                       D. Science Fiction

 

  1. A story based on the imagination and not on facts is called _____?

       A. History          B. Non-fiction   C. Poetry            D. Fiction

 

  1. A person who reads books is called a______.

       A. Poet                B. Reader          C. Scientist        D. Author

 

  1. A book of words and their synonyms is called a ________.

       A. Fact                B. Contents       C. Thesaurus    D. Chapter

 

Answers

(1)–C; (2)–B; (3)–A; (4)–B; (5)–C; (6)–B; (7)–C; (8)–D; (9)–D; (10)–D; (11)–D; (12)–A; (13)–C; (14)–D; (15)–C; (16)–A; (17)–B; (18)–D; (19)–B; (20)–C