English-Adjectives-Workbook


3rd grade english olympiad Adjectives questions

This workbook contains worksheets on English - Adjectives for Grade 2 Olympiad students. There are 2 worksheets with 30+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…
 

English - Adjectives Worksheet-1

Identify adjective in the following sentences:

  1. He drives a red truck.

       A. drives             B. truck              C. red                  D. He

 

  1. We had delicious pastry for snack.

       A. delicious         B. pies               C. we                   D. snack

 

  1. The cunning fox tricked the lion.

       A. fox                  B. cunning         C. tricked           D. lion

 

  1. The angry dog barked at me.

       A. dog                 B. barked           C. angry             D. all of these

 

  1. I don't enjoy listening to loud music.

       A. loud                B. music             C. I                      D. none of these

 

  1. He spilled the hot coffee on my dress.

       A. spilled            B. dress              C. coffee             D. hot

 

  1. Mom gave medicine to her sick baby.

       A. baby               B. gave               C. medicine       D. sick

 

  1. My hands were cold.

       A. hands             B. cold                C. my                  D. were

 

  1. His clothes were dirty.

       A. dirty               B. clothes           C. his                  D. all of these

 

  1. The cranky baby cried for hours.

       A. cranky           B. cried              C. baby               D. hours

 

  1. I threw the rotten tomatoes into the dustbin.

       A. threw             B. tomatoes       C. rotten             D. dustbin

 

  1. Aryan is the tallest man in the room.

       A. Aryan             B. room              C. man               D. tallest

 

  1. The bird had golden feathers.

       A. feathers         B. golden           C. bird                D. none of these

 

  1. The math quiz was easy.

       A. easy                B. quiz                C. math              D. all of these

 

  1. I will need a metal rod to do this experiment.

       A. rod                 B. experiment   C. need               D. metal

 

  1. Those grapes were sour.

       A. grapes           B. sour                C. those              D. none of these

 

  1. The black cat climbed the fence.

       A. climbed         B. fence              C. black              D. cat

 

  1. Can you put the glass bowls on the table?

       A. table               B. glass               C. put                  D. bowls

 

  1. My friends enjoyed those yummy cupcakes.

       A. cupcakes       B. friends           C. enjoyed          D. yummy

 

  1. Ayan is the smartest boy in our class.

       A. Ayan              B. class               C. smartest        D. our

 

Answers

(1)–C; (2)–A; (3)–B; (4)–C; (5)–A; (6)–D; (7)–D; (8)–B; (9)–A; (10)–A; (11)–C; (12)–D; (13)–B; (14)–B; (15)–D; (16)–B; (17)–C; (18)–B; (19)–D; (20)–C

 

English - Adjectives Worksheet-2

  1. Identify adjective.

       A. wall                B. yellow            C. yolk                D. yes

 

  1. Identify adjective.

       A. long                B. three              C. tall                  D. all of these

 

  1. Identify adjective.

       A. ugly                B. camp             C. goat                D. umbrella

 

  1. Identify adjective.

       A. door               B. dull                 C. dust                D. sticks

 

  1. Identify adjective.

       A. burning         B. balloon          C. bone               D. bumpy

 

  1. Identify adjective.

       A. looked            B. music             C. smooth          D. turn

 

  1. Identify adjective.

       A. fork                B. shiny              C. canoe             D. plates

 

  1. Identify adjective.

       A. swimming     B. swimmer      C. shut                 D. sweet

 

  1. Identify adjective.

       A. purple           B. flower            C. garden            D. tree

 

  1. Identify adjective.

       A. rod                B. bowl               C. rectangular    D. fire

 

Answers

(1)–B; (2)–D; (3)–A; (4)–B; (5)–D; (6)–C; (7)–B; (8)–D; (9)–A; (10)–C