Maths-Olympiad-Interactive-Quizzes



Works great on smartphone, iPhone, i-pad & any android devices ... so learn any time any where !!!

This e-book contains interactive quizzes in Maths for Grade 5 Olympiad students.
There are total 40 quizzes and each quiz has 25 questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions.
Table of Content: Addition & Subtraction, Algebraic Reasoning, Average, Charts & Graphs, Decimal, Division, Fractions, Geometry, Mean, Mode & Median, Measurements, Mixed Review, Multiple & Factors, Multiplication, Number Lines & Coordinates, Numbers & Place Value, Percentages, Probability, Ratio & Proportion

Charts & Graphs Worksheet-4

 

Read the shown graph and answer the Q.1,2,3

  1. A horizontal line in the graph is called:                                            

A. X-axis            B. Y-axis            C. line                 D. none

         

  1. The vertical line in the graph is called:

A. X-axis            B. Y-axis            C. ray                  D. none

 

  1. Highest marks are scored in the subject:

A. English          B. Hindi             C. Maths            D. None of these

 

The pictograph given below shows how many flights took off in a particular week from Indira Gandhi International Airport.

= 10 Flights

Answer the following Q. 4,5,6,7

 

  1. On which day were the minimum number of flights took off ?

A. Wednesday   B. Saturday       C. Tuesday        D. Friday

 

  1. What are the total number of flights took off from the Airport in the whole week?

A. 300                 B. 350                 C. 330                D. 420

 

  1. How many more flights took off on Friday than on Wednesday?

A. 40                   B. 20                   C. 30                   D. 50

 

  1. How many less flights took off on Wednesday than on Tuesday?

A. 40                   B. 30                   C. 20                   D. 10

 

  1. A pictorial representation of data is called _____.

A. Attractive grap                        B. pictograph

C. bar graph                                  D. pie diagram

 

  1. The pictorial representation of numerical data is called _____.

A. pictograph                                B. graph

C. Picture graph                           D. none of these

 

  1. Information presented through numbers is called _____ data.

A. Picture          B. number         C. numerical     D. none of these

 

  1. If represents 12 men then how many men does represent?

A. 5                     B. 50                  C. 6                     D. 60

 

Answer Key:

1. (a); 2. (b); 3. (c); 4. (b); 5. (c); 6. (a); 7. (d); 8. (b); 9. (b); 10. (c); 11. (d)