Prepositions Worksheet-28

Prepositions Worksheet-28

 

  1. It's too late to go shopping. The shops are only open ......................9.30. They'll be closed......................now.

A. Until, by        B. By, until        C. From,by        D. By, by

 

  1. I'd better pay the electricity bill. It has to be paid ................tomorrow positively.

A. until               B. by                   C. from               D. None of these

 

  1. Don't pay the bill today, wait....................next Monday, you can get some relief.

A. until               B. by                   C. from               D. None of these

 

  1. A : Have you finished redecorating your house?

B : Not yet. We hope to finish......................the end of this fortnight.

A. until               B. by                   C. from               D. None of these

 

  1. A : I'm going out now. I'll be back at 7.30. Will you still be there?

B : I don't think so. I'll probably have gone out............... then.

A. until               B. by                   C. from               D. None of these

 

  1. Suresh has gone away. He'll be away .................... Saturday.

A. until               B. by                   C. from               D. None of these

 

  1. The telephone and the doorbell rang .................... the same time.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. Harish and Sarla always go out for a meal...................... their wedding anniversary.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. Ramu is 58. He'll be retiring from his job...................... two years' time.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. I've been invited to a wedding......................15th August.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. Hurry up! We've got to go......................five minutes.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. I'm busy just now but I'll be with you .................. a moment.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. Ram's brother is a banker but he's out of work...........the moment.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. There are usually a lot of parties............ New Year's Eve.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. I hope the weather will be nice.................the weekend.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. We travelled overnight to London and arrived .........5o'clock.................the morning.

A. At, on             B. On, in            C. In, at              D. At, in

 

  1. The course begins....................27th June and ends sometime......................August.

A. At, on             B. On, in            C. In, at              D. At, in

 

  1. It was quite a short novel and easy to read. I read it.......... a day.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

  1. He might not be at home.....Tuesday morning but he'll probably be there......the afternoon.

A. At, on             B. On, in            C. In, at              D. At, in

 

  1. My jeep is being repaired at the garage. It will be ready ...............two hours.

A. at                    B. on                   C. in                     D. None of these

 

Answer Key:

  1. A

  2. B

  3. A

  4. B

  5. B

  6. A

  7. A

  8. B

  9. C

  10. B

  11. C

  12. C

  13. A

  14. B

  15. A

  16. D

  17. B

  18. C

  19. B

  20. C