English Olympiad Grammar Worksheet-38

The complete course of grammar Worksheet-38

 

  1. What is the antonym of the word "Evil"?

A. Wicked          B. Smooth         C. Good              D. Bright

 

  1. What is the antonym of the word "Old"?

A. Blend             B. Aged              C. Mature          D. Young

 

  1. What is the antonym of the word "Quick"?

A. Fast                B. Joy                 C. Slow               D. Rapid

 

  1. What is the antonym of the word "Wise"?

A. Clever            B. Foolish          C. Wet                D. Gentle

 

  1. What is the antonym of the word "Early"?

A. Late                B. Protect          C. Calm              D. Soon

 

  1. What is the antonym of the word "Future"?

A. Slow               B. Past                C. Charming     D. Fast

 

  1. What is the antonym of the word "Buy"?

A. Fell                 B. Climb            C. Sail                 D. Sell

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

Sharks have the most (powerful) jaws on the planet.

A. Small             B. Weak             C. Long              D. Strong

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

The Earth is very (tiny) compared to the Sun.

A. Small             B. Big                  C. Huge              D. Enormous

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

Everyone was very tired and (sleepy).

A. Energetic      B. Gloomy         C. Drowsy          D. Sad

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

The Sun is very (far) from the Earth.

A. Near               B. Long              C. Deeper          D. Distant

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

Ryan's house is (close) to the Parasana Gym.

A. Near               B. Far                 C. Small             D. Large

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

The boy was very (polite) to everyone.

A. Shy                 B. Dull                C. Mean             D. courteous

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

Driving in snow is very (risky).

A. Harmless      B. Dangerous    C. Impolite        D. Huge

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

He has saved (enough) money to pay for his college tuition.

A. Less                B. Large             C. Sufficient      D. Increase

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

The house was (vacant) since last month.

A. Rescue           B. Empty           C. Assist             D. Interior

 

  1. Choose the correct synonym of the word in bracket.

Jaya always keeps her  house (tidy).

A. Dirty              B. Messy            C. Clean             D. Noisy

 

Answer Key:

  1. C

  2. D

  3. C

  4. B

  5. A

  6. B

  7. D

  8. D

  9. A

  10. C

  11. D

  12. A

  13. D

  14. B

  15. C

  16. B

  17. C