Simple Past Tense Worksheet-6

Simple Past Tense Worksheet-6

 

  1. Choose the correct option.

What did you do yesterday? Answer in positive or negative sentences.

watch TV

A. I watched TV.                           B. I was watching TV.

C. I watch TV.                               D. I have watched TV.

 

  1. Choose the correct option.

What did you do yesterday? Answer in positive or negative sentences.

Get up before 8 o’clock.

A. I get up before 8 o’clock.

B. I have got up before 8 o’clock.

C. I got up before 8 o’clock.

D. I am getting up before 8 o’clock.

 

  1. Choose the correct option.

What do you do first thing in morning? Write positive or negative sentences.

Take a shower

A. I took a shower.                       B. I am taking a shower.

C. I have taken a shower.           D. I take a shower.

 

  1. What were you doing yesterday when Ravi came to you? Write positive or negative sentences.

Read a magazine

A. I am reading a magazine.      B. I read a magazine.

C. I have read a magazine.         D. I was reading a magazine.

 

  1. Which of the following sentence is incorrect?

A. I went to market yesterday.

B. I have gone to market yesterday.

C. I go to market every Sunday.

D. I am going to market to bring fruits.

 

  1. Which of the following sentence is incorrect?

A. I have finished my dinner just now.

B. I finished my dinner just now.

C. I finish my dinner just now.

D. I didn’t finish my dinner just now.

 

  1. Put the verb in the correct from- positive negative or question.

We went to the cinema but the film wasn’t very good. We ______it. ( enjoy)

A. Are not enjoying                      B. Haven’t enjoyed

C. Didn’t enjoy                              D. Don’t enjoy

 

  1. Put the verb in the correct from- positive negative or question.

Avi _____ some new clothes yesterday. (buy)

A. doesn’t buy                                B. haven’t bought

C. wasn’t buy                                 D. didn’t buy

 

  1. Put the verb in the correct from- positive negative or question.

‘_____ yesterday?’ ‘No’, it was a nice day.’(rain)

A. Did it rain                                  B. Is it raining

C. Has it rained                             D. Does it rain

 

  1. Which of the following sentence is incorrect?

A. We have visited many places in Mumbai.

B. We had a wonderful time last week.

C. We are having holiday this Friday.

D. Yesterday we don’t have enough money to buy that dress.

 

  1. Put the verb in the correct from- positive negative or question.

It is very warm in the room, so I ______ a window. (open)

A. had opened                               B. opened

C. am opening                               D. open

 

  1. Put the verb in the correct from- positive negative or question.

‘Did you go to the bank this morning.’ ‘No, I _____ .’

A. didn’t go                                    B. went

C. haven’t gone                             D. am not going

 

  1. Put the verb in the correct from- positive negative or question.

‘I cut my hand this morning.’ ‘How _____ that?’ (do)

A. are you doing                            B. did you do

C. do you do                                   D. have you done

 

Answer Key:

  1. A
  2. C
  3. D
  4. D
  5. B
  6. A
  7. C
  8. D
  9. A
  10. D
  11. C
  12. A
  13. B