Human Body-Test-2


Human body

  1. Which of the following body systems give support and is responsible for movement of the body?

A. Digestive and circulatory system

B. Skeletal and circulatory system

C. Muscular and skeletal system

 

  1. Identify an organ in the given picture.

A. Kidney           B. Liver              C. Heart

 

See more worksheets

  1. Which of the following activities will increase the heart beat?

A.            B.          C.

 

  1. Kidneys are located in/on the:

A. Chest

B. Left side of the body

C. Abdomen

 

  1. Which of the following organs is a part of the respiratory system?

A. Lungs            B. Stomach       C. Heart

 

  1. Which of the following organ help us in the sense of feeling?

A. Eyes               B. Ears               C. Skin

 

  1. Which gas is exhaled when human breathes?

A. Oxygen          B. Nitrogen       C. Carbon dioxide

 

  1. Which of the following systems give shape to our body?

A. Muscular system

B. Skeletal system

C. Excretory system

 

  1. Which of the following activities help us to live healthy life?

A. Eating too much of butter, cheese, paneer etc., in daily diet

B. Eating junk food

C. Eating balanced diet

 

  1. Fill in the blank box “X” shown in the given table.

A. Brain             B. Nerves           C. Blood vessels

 

  1. Which of the following body systems help to transport oxygen to all parts of the body?

A. Respiratory system

B. Nervous system

C. Circulatory system

 

  1. The number of milk teeth in a new born baby are ____

A. 5                      B. 6                     C. 0

 

Answer Keys:

(1)–C; (2)–C; (3)–B; (4)–C; (5)–A; (6)–C; (7)–C; (8)–B; (9)–C; (10)–C; (11)–C; (12)–C