English-Noun-Workbook


This workbook contains worksheets on English - Noun for Grade 1 Olympiad students. There are 6 worksheets with 100+ questions.
Pattern of questions : Multiple choice questions…
 

Worksheet-1

  1. Identify the noun in the following sentence:

       I visited National Zoo last summer.

       A. visited            B. I                      C. National Zoo         D. last

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       Mr. Verma asked Sanju to leave.

       A. asked                                         B. Mr. Verma, Sanju

       C. Sanju, leave                              D. leave, asked

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       Her cat Mickey is very playful.

       A. very                                            B. cat, Mickey

       C. playful, cat                                D. Mickey, her

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       She lives across the river.

       A. river               B. she                  C. lives                D. the

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       Ninni ran faster than Tinny.

       A. ran                                              B. faster            

       C. than, Tinny                               D. Ninni, Tinny

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

The gym is located on the Liberty Lane.

       A. Liberty Lane, located             B. located

       C. on                                               D. gym, Liberty Lane

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       Our class is going to the George Town Museum on Tuesday.

       A. our, going                                 B. going, Tuesday

       C. to, class, going                         D. class, George Town Museum, Tuesday

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       The leaves are falling down.

       A. are                  B. falling            C. leaves             D. down

 

  1. Identify the noun in the following sentence:

       Mahatma Gandhi was born in Porbandar, Gujrat.

       A. born                                           

       B. Porbandar, born

       C. Mahatma Gandhi, Porbandar, Gujrat.

       D. was, born

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       Tara ate lots of _______.

       A. home             B. park               C. candies          D. Sudan

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       She gave him a _________ on his birthday.

       A. puppy           B. Manish           C. pretty            D. Panama Canal

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       The __________ climbed on the tree.

       A. pen                B. Colombia      C. Asia                D. lizard

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       Two cats were sitting on a _________.

       A. Mrs. Sharma                            B. Indonesia

       C. January                                     D. tree

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       _______ sent me a birthday card.

       A. home             B. pumpkin       C. paper             D. Mrs. Gupta

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       He played with his nephew _________.

       A. butter            B. Australia       C. Jay                 D. Amazon River

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       Who stole my __________?

       A. ABC public School                   B. book

       C. Mount Everest                        D. Japan

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       He helped me fix my ________.

       A. bike                B. Gandhi Hall C. July                D. dream

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       They have a beautiful _______ on the top of the hill.

       A. River              B. house             C. Pail                 D. Pacific Ocean

 

  1. Select a CORRECT noun to complete the sentence:

       They live in _____________.

       A. popcorn        B. China             C. bug                 D. pencil

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       The streets were slippery last night.

       A. last                 B. slippery         C. streets            D. night

 

Answers

(1)–C; (2)–B; (3)–B; (4)–A; (5)–D; (6)–D; (7)–D; (8)–C; (9)–C; (10)–C; (11)–A; (12)–D; (13)–D; (14)–D; (15)–C; (16)–B; (17)–A; (18)–B; (19)–B; (20)–C

 

Worksheet-2

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       The mall is full of people.

       A. people            B. mall               C. full                  D. is

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       They live in Agra.

       A. They               B. live                 C. in                    D. Agra

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       I went to the grocery store to buy milk.

       A. went                                          B. milk

       C. grocery store                            D. buy

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       The children were playing at the park.

       A. children        B. playing          C. park               D. at

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       The cold water makes his ______chatter.

       A. Teeth             B. tooth

 

  1. Find the CORRECT plural form of noun in given sentence:

       She was wearing a beautiful dress.

       A. dressy            B. dresses          C. dressies         D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form of noun in given sentence:

       The fox was hungry.

       A. foxs                B. foxes              C. foxes              D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in given sentence:

       He gave me a peach to eat.

       A. peaches         B. peachs           C. peach'es        D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in given sentence:

       The girl was playing.

       A. girles              B. girlies            C. girls                D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in given sentence:

       Where is my watch?

       A. watchs           B. watches         C. watchies        D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in given sentence:

       Tom wants to buy a book.

       A. book's            B. bookes           C. bookas           D. books

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in given sentence:

       The chair was broken.

       A. chairs            B. chaires          C. chair's           D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in the given sentence:

       I ride the bus to school everyday.

       A. buss               B. busese           C. buses             D. bus's

 

  1. Find the CORRECT plural form of the noun in the given sentence:

       He will carry the box.

       A. boxs               B. boxies            C. boxess           D. boxes

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       He was waiting for us in the library.

       A. waiting          B. He                   C. us                    D. library

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       My uncle moved to California.

       A. my                  B. uncle              C. moved           D. California

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       The field is wet due to rain.

       A. field                B. rain                C. wet                 D. to

 

  1. Select the noun that names a place in the following sentence:

       I met them at the beach.

       A. beach             B. met                 C. I                      D. them

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       Rama is going to______

       A. Sky                 B. Lion               C. Market          D. Rose

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       I love to eat______

       A. Burger           B. Shop              C. Fan                 D. Lotus

 

Answers

(1)–B; (2)–D; (3)–C; (4)–C; (5)–A; (6)–B; (7)–B; (8)–A; (9)–C; (10)–B; (11)–D; (12)–A; (13)–C; (14)–D; (15)–D; (16)–D; (17)–A; (18)–A; (19)–D; (20)–A

 

Worksheet-3

  1. My mother cooks very tasty_______

       A. Monkey         B. Potato            C. Custard         D. Phone

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       _____ is a wild animal

       A. Leopard        B. Rat                 C. Apple             D. Tree

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       I like to eat _____in summers

       A. Mango           B. Baroda          C. Simran          D. Table

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       My father’s office is in _____

       A. Chair             B. Computer     C. Mumbai        D. keyboard

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       A _______ dances well.

       A. Tower            B. Peacock         C. Phone            D. Ajay

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       ______ teaches us math.

       A. Elephant                                    B. Mrs. Verma

       C. Snake                                          D. office

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The nails of the dog are big.

       The ______ nails are big.

       A. dogs               B. dog                 C. dog's              D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The craft of Ruby and Cindy was the best.

       _____craft was the best.

       A. Ruby's and Cindy's                 B. Ruby and Cindy

       C. Ruby Cindy's                            D. Ruby and Cindy's

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       These crayons belong to the children.

       These are the ___________ crayons.

       A. Children’s     B. Childrens’     C. Childrens      D. None of these

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The scarf of Manisha is red.

       ________scarf is red.

       A. Manisha        B. Manishas      C. Manisha's     D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The name of my babysitter is Julie.

       My __________ name is Julie.

       A. babysitters   B. babysitter's  C. babysitter     D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       These bags belong to the children.

       These are the __________ bags.

       A. childrens       B. children        C. children's      D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       That pencil belongs to Bunty.

       That is __________ pencil.

       A. Bunties          B. Bunty’s          C. Buntys’          D. None of these

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       Those shoes belong to my cousin.

       Those are ________ shoes.

       A. my cousins’  B. my cousin’s  C. my cousins   D. None of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       The ________ dress is pretty.(girl)

       A. girls                B. girl's               C. girl                 D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       __________desk was neat. (teacher)

       A. teacher’s       B. teachers’       C. teachers        D. none of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       I saw ___________car in the parking lot. (Sita)

       A. Sitas               B. Sitas’              C. Sita’s              D. none of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       My _________bike needs a new tire. (brother)

       A. brother’s       B. brothers’       C. brothers’       D. none of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       The _________helmet fell off the motorcycle. (policeman)

       A. policeman’s  B. policemans   C. policemans’  D. None of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       _________book is missing. (Amrita)

       A. Amrita’s        B. Amritas         C. Amritas’        D none of these

 

Answers

(1)–C; (2)–A; (3)–A; (4)–C; (5)–B; (6)–B; (7)–C; (8)–D; (9)–A; (10)–C; (11)–B; (12)–C; (13)–B; (14)–B; (15)–B; (16)–A; (17)–C; (18)–A; (19)–A; (20)–A

 

Worksheet-4

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       Did anyone see the ___________________apron? (cook)

       A. cooks             B. cooks’            C. cook’s            D. none of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       The _____ leg is broken.( Chair)

       A. chairs             B. chair's           C. chair              D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       ___________house is yellow and white. (Heena)

       A. Heenas          B Heena’s          C. Heenas’         D. None of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       The __________wing was broken. (bird)

       A. bird’s             B. birds’             C. birds              D. None of these

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       He knows _________ father.

       A. Anitas'           B. Anita              C. Anita's           D. none of the above

 

  1. Fill in the blank with correct noun:

       ______sings well.

       A. Ravi               B. Lion               C. Grapes           D. Cake

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The tire of the car is flat.

       The ________ tire is flat.

       A. car                  B. car's               C. cars                D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The big truck belongs to Mr. Sharma.

       It is __________ big truck.

       A. Mr. Sharma’s                           B. Mr. Sharmas        

       C. Mr. Sharmas’                           D. None of these

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The wings of the butterfly are colourful.

       The __________ wings are colourful.

       A. butterfly        B. butterflies     C. butterfly's     D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       Those dolls belong to Jill.

       Those are _________ dolls.

       A. Jills                B. Jill’s               C. Jilles              D. None of these

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The third page of the book is ripped.

       The _________ third page is ripped.

       A. book's            B. books             C. books             D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The kite belongs to Navin.

       It is _________ blue kite.

       A. Navins           B. Navin's          C. Navin'es        D. none of the above

 

  1. Read the sentence pairs. Complete the second sentence to show the ownership:

       The bike belongs to Jerry.

       It is _______ bike.

       A. Jerry's           B. Jerry              C. Jerrys            D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       This is my _________ car.

       A. mother's       B. mothers        C. mother          D. mothers

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       The ________ leash is missing.

       A. dog                 B. dog's              C. dogs               D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       My __________ son is in fourth grade.

       A. neighbours                                B. neighbour

       C. neighbour'es                             D. neighbour's

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       That is the __________ ball.

       A. children        B. childrens       C. children's      D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       __________grandmother is sick.

       A. Jaymin's       B. Jaymin          C. Jaymins        D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       The ______ wheels are not working.

       A. cart                B. cart'es            C. cart's              D. none of the above

 

  1. Write the possessive form of the noun, given in the bracket:

       I met ________ mother.

       A. Tina's             B. Tinas              C. Tina               D. none of the above

 

Answers

(1)–C; (2)–B; (3)–B; (4)–A; (5)–C; (6)–A; (7)–B; (8)–A; (9)–C; (10)–B; (11)–A; (12)–B; (13)–A; (14)–A; (15)–B; (16)–D; (17)–C; (18)–A; (19)–C; (20)–A

 

Worksheet-5

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Child

       A. childs              B. children         C. childes            D. childrens

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Deer

       A. deer                B. deers              C. deeres            D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Foot

       A. feet                 B. foots               C. footes             D. feets

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Tooth

       A. tooths            B. teethes           C. teeth              D. toothes

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Mouse

       A. mouses          B. mices             C. mouse            D. mice

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Man

       A. mans              B. manes            C. men                D. mens

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Fish

       A. fishes             B. fish                 C. fishs               D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Woman

       A. womans        B. womens        C. women          D. none of the above

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Goose

       A. gooses            B. goose             C. geeses            D. geese

 

  1. Find the CORRECT plural form for the given noun: Sheep

       A. sheepes         B. sheep             C. sheeps           D. none of the above

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       The_______ pet the dogs.

       A. child               B. children

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       One______ is working.

       A. Woman         B. Women

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       The big dog has little_____.

       A. tooth              B. teeth

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       Many _____ are on horses.

       A. Men               B. Man

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       A_____ is wading in the stream.

       A. Child              B. children

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       He has no shoes on his _____

       A. Feet                B. foot

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       The little dog has big______ .

       A. foot                 B. feet

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       Those _____ feed the dogs.

       A. man               B. men

 

  1. Choose the correct noun to complete the following sentence:

       Those______ walk the dogs.

       A. woman          B. women

 

  1. Which of the following is a noun?

       A. better             B. Sushil            C. best                D. cold

 

Answers

(1)–B; (2)–A; (3)–A; (4)–C; (5)–D; (6)–C; (7)–B; (8)–C; (9)–D; (10)–B; (11)–B; (12)–A; (13)–B; (14)–A; (15)–A; (16)–A; (17)–B; (18)–B; (19)–B; (20)–B