English-Homophones & Parts of Speech-Workbook


Olympiad syllabus for class Homophones & Parts of speech practiece tests

This workbook contains worksheets on English - Homophones & Parts of speech for Grade 2 Olympiad students. There are 2 worksheets with 40+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

 

English Homophones Worksheet

Read the sentences and select the homophones which will correctly complete the sentence:

  1. Can you _______ a dress for me?

       A. chews            B. choose           C. choice

 

  1. She couldn't ______ me properly.

       A. here                B. hear               C. her

 

  1. Those balloons were ________.

       A. blew               B. blow               C. blue

 

  1. I ______who took my pencil.

       A. no                   B. know              C. new

 

  1. We should not ______ the rules.

       A. break             B. brake             C. bake

 

  1. I__________dinner at her house.

       A. eight               B. aid                  C. ate

 

  1. I asked him not to _________ my little sister.

       A. tees                 B. tease              C. teas

 

  1. The building is on your _______ side.

       A. write              B. right               C. rite

 

  1. I have a very _______ friend.

       A. dear               B. deer                C. dire

 

  1. We will _______ for Kamal.

       A. weight           B. wate               C. wait

 

  1. I ________  cookies for my friend.

       A. maid              B. mad               C. made

 

  1. The mother _______ loves to cuddle her cubs.

       A. bear               B. beer                C. bare

 

  1. She went to get a ________ cut.

       A. hare               B. here                C. hair

 

  1. They _____ the match.

       A. one                 B. won                C. on

 

  1. There is a holiday next________.

       A. weak              B. wake              C. week

 

  1. I would like to ________ her.

       A. meet               B. meat              D. none of these

 

  1. He gave me a _______ paper to write.

       A. plane              B. plan                C. plain

 

  1. I saw _______ boys standing at the door.

       A. too                  B. two                 C. to

 

  1. I bought one _______ of socks.

       A. pair                B. pare               C. pear

 

  1. There is a _______ in my socks.

       A. hole                B. whole             C. hell

 

Answers

(1)–B; (2)–B; (3)–C; (4)–B; (5)–A; (6)–C; (7)–B; (8)–B; (9)–A; (10)–C; (11)–C; (12)–A; (13)–C; (14)–B; (15)–C; (16)–A; (17)–C; (18)–B; (19)–A; (20)–A

 

English Parts of Speech Worksheet

Identify the part of speech of the underlined words:

  1. Beena blew up the balloon.

       A. Noun              B. Verb               C. Pronoun        D. None of these

 

  1. I saw him yesterday.

       A. Noun                                          B. Pronoun       

          C. Could be Noun or Verb D. Verb

 

  1. I sent him a letter.

       A. Pronoun        B. Verb               C. Noun              D. All of these

 

  1. Mr. Patel spoke to us.

       A. Noun              B. Pronoun        C. Verb               D. None of these

 

  1. Amita left her purse on the table.

       A. Pronoun        B. Noun              C. Verb               D. All of these

 

  1. She studies late in the night.

       A. Noun              B. Verb               C. Pronoun        D. None of these

 

  1. I hanged the painting on the wall.

       A. Verb               B. Noun              C. Pronoun        D. None of these

 

  1. Chintu plays the guitar well.

       A. Pronoun        B. Noun              C. Verb               D. None of these

 

  1. I returned the books on time.

       A. Noun              B. Verb               C. Pronoun        D. All of these

 

  1. We planned a trip to Paris.

       A. Pronoun        B. Noun              C. Verb               D. None of these

 

  1. We ate roasted corns for lunch.

       A. Noun              B. Pronoun        C. Adjective       D. Verb

 

  1. Jacky is older than Lucky.

       A. Noun              B. Adjective       C. Verb               D. Pronoun

 

  1. Sheila left her book at the gym.

       A. Adjective       B. Noun              C. Pronoun        D. Verb

 

  1. That car has round wheels.

       A. Verb               B. Noun              C. Pronoun        D. Adjective

 

  1. These shoes are expensive.

       A. Noun              B. Verb               C. Adjective       D. Pronoun

 

  1. We watched a scary movie last night.

       A. Verb               B. Pronoun        C. Adjective       D. Noun

 

  1. Rakesh rode his scooter.

       A. Noun              B. Adjective       C. Pronoun        D. Verb

 

  1. Are you talking to me?

       A. Noun              B. Pronoun        C. Verb               D. Adjective

 

  1. Mrs. Gupta is in her office.

       A. Noun              B. Pronoun        C. Verb               D. Adjective

 

  1. He flapped his wings twice.

       A. Pronoun        B. Noun              C. Adjective       D. Verb

 

Answers

(1)–B; (2)–D; (3)–C; (4)–B; (5)–A; (6)–B; (7)–D; (8)–C; (9)–A; (10)–C; (11)–C; (12)–B; (13)–C; (14)–D; (15)–A; (16)–C; (17)–D; (18)–B; (19)–A; (20)–D