Habitat of the living Worksheet-7

Habitat of the living Worksheet-7

 

Multiple-Choice Question:

  1. Why do animals eat a lot before hibernating?

(A) they are really hungry

(B) They get large amount of food during that time of season

(C) to make themselves sleepy

(D) to build up a layer of fat

 

  1. What is one example of how animals adapt in their environment in order to survive?

(A) they migrate                              (B) all of these

(C) they use camouflage                 (D) they hibernate

 

  1. What does instinct mean?

(A) behaviours learned from their friends

(B) behaviour that an organism inherits

(C) behaviours learned from their parents

 

  1. What happens when animal do not "fit in" with their surroundings?

(A) they run                                     (B) they sleep                        

(C) they eat more                            (D) they die

 

  1. Epiphytes can be found on all of the following EXCEPT:

(A) Trunks            (B) Leaves            (C) the ground    (D) branches

 

  1. Which of these is NOT a freshwater ecosystem?

(A) River              (B) Wetlands       (C) Reefs              (D) Pond

 

  1. The body of water where a river and an ocean meet is called:

(A) an estuary                                  (B) an understory

(C) a wetland                                   (D) a pond

 

  1. When is the intertidal zone covered with water?

(A) During high tide                        (B) During low tide

 

  1. Which of the following are usually shallow and filled with an abundance of plant and animal life?

(A) Ponds             (B) Lakes              (C) Rivers             (D) Oceans

 

  1. Which of the following animals can be found in a wetland environment?

(A) Beaver           (B) bear                (C) Salamander   (D) Lemming

 

  1. The region below about 200 m in an open ocean is called the:

(A) Steppes          (B) dark zone       (C) Understory    (D) canopy

 

Answer Key:

  1. (D)
  2. (B)
  3. (B)
  4. (D)
  5. (C)
  6. (C)
  7. (A)
  8. (A)
  9. (A)
  10. (A)
  11. (B)