Mixed Applications-Workbook


This workbook contains worksheets on Mixed Applications for Grade 4 students. There are total 4 worksheets with 75+ questions.
Pattern of questions : Multiple Choice Questions…

Mixed Review Worksheet-6

 

  1. Which unit has the greatest capacity?

A. Litre               B. millilitre        C. Tea Cup        D. teaspoon

 

  1. What do you call a triangle that has all three of its sides equal in length?

A. Isosceles triangle                     B. Equilateral triangle

C. Right triangle                           D. straight triangle

 

  1. If 2/7 of k = 56. What is the value of k?

A. 186                 B. 392                 C. 28                   D. 196

 

  1. Find the perimeter of the following figure.

A. 28 feet           B. 42 feet           C. 40 feet           D. 44 feet

 

  1. Which equation matches the following sentence?

23 less than y is 17.

A. y + 23 = 17   B. y − 17 = 23   C. y = 23 - 17     D. y − 23 = 17

 

  1. Solve: (2/5) + (1/10) = □

A. 1/2                  B. 1/5                  C. 4/5                 D. 3/10

 

  1. Classify a triangle that has two angles the same and two sides the same.

A. Isosceles       B. Equilateral   C. Scalene          D. none of these

 

  1. How many vertices does a rectangular prism have?

A. 6                     B. 8                     C. 12                    D. 4

 

  1. Which option shows 75/90 in simplest form?

A. 1/15                B. 5/6                  C. 3/5                  D. 6/7

 

  1. What is the place value of 6 in 12.06?

A. six hundreds                             B. six-tenths

C. six-thousandths                       D. six-hundredths

 

  1. Which of the following is equal to 0.5 kilograms?

A. 5,000 grams                            B. 50 grams

C. 5 kilograms                              D. 500 grams

 

  1. The angles of a triangle measure 55o, 65o and 60o. What type of triangle is it?

A. right               B. obtuse            C. acute              D. equilateral

 

  1. 8 inches = ____ft

A. 1/2                  B. 1/3                  C. 3/4                 D. 2/3

 

  1. Which of these is another way to write 560,329?

A. 50,000 + 6,000 + 300 + 20 + 9  

B. 50,000 + 60,000 + 300 + 20 + 9

C. 500,000 + 6,000 + 300 + 20 + 9

D. 500,000 + 60,000 + 300 + 20 + 9

 

  1. Order the numbers from least to greatest.

0.3, 0.29, 0.038, 0.113

A. 0.3, 0.29, 0.113, 0.038          B. 0.113, 0.038, 0.29, 0.3

C. 0.038, 0.113, 0.29, 0.3          D. 0.29, 0.113, 0.038, 0.3

 

  1. Which of the following improper fractions is equal to 6?

A. 54/9               B. 42/6               C. 64/8              D. 35/5

 

Answer Keys

(1)–A; (2)–B; (3)–D; (4)–D; (5)–D; (6)–A; (7)–A; (8)–B; (9)–B; (10)–D; (11)–D; (12)–C; (13)–D; (14)–D; (15)–C; (16)–A