Addition & Subtraction-Test-1


 

math olympiad  grade 1

(1)     Find the missing number. 44 - 21 = ?

          A. 22                    B. 23                   C. 24                   D. 25

 

(2)    How many more red balloons are there than the green balloons?

addition

          A. 2                      B. 4                     C. 3                      D. 6

 

(3)    Find the missing number. 37 - 12 = ?

          A. 15                    B. 18                   C. 19                    D. 25

 

(4)    How much will you have to pay to buy these two toy skates?

addition

          A. Rs.33              B. Rs.64             C. Rs.55              D. Rs.43

 

(5)   10 - 7 = ?

          A. 3                      B. 2                     C. 4                     D. 1

 

(6)    I have Rs.46. How much amount will I have remaining if I buy this toy skate?

          A. Rs.15              B. Rs.10              C. Rs.25             D. Rs.56

 

(7)    Which number will make the number sentence TRUE? 9 - ? = 4

          A. 4                     B. 3                      C. 6                     D. 5

 

(8)    How much will you have to pay to buy these two balls?

addition

          A. Rs.41              B. Rs.42             C. Rs.33              D. Rs.45

 

(9)   45 - ? = 40

          A. 5                     B. 10                   C. 15                    D. 20

 

(10)  Malik had Rs.38. He bought the baseball set shown in the picture. How much Rupees does he have now?

addition

          A. Rs.10              B. Rs.14              C. Rs.12              D. Rs.20

 

(11)  45 + ? = 55

          A. 5                     B. 10                    C. 15                    D. 20

 

(12) 9 - 8 = ?

          A. 3                     B. 2                      C. 1                      D. 4

 

(13)  Find the missing number. 20 + 15 = ?

          A. 30                   B. 40                   C. 50                   D. 35

 

(14)  Which is the correct addition sentence for the picture?

addition

          A. 4 + 3 = 7       B. 6 + 5 = 11       C. 6 + 0 = 0       D. 4 + 5 = 9

 

(15)  Find the missing number. 24 - 14 = ?

          A. 34                   B. 24                   C. 10                    D. 20

 

(16)  7 – 0 = ?

          A. 0                    B. 7                      C. 2                       D. 3

 

(17)  Find the missing number. 45 – 15 = ?

          A. 20                  B. 10                    C. 40                    D. 30

 

(18)  How many more squares are there than the triangles?

addition

           A. 3                   B. 2                      C. 4                       D. 5

 

(19)  Find the missing number. 36 – ? = 16

           A. 5                   B. 10                   C. 15                     D. 20

 

(20)  I have Rs.50. How much amount will I have remaining if I buy this bulb?

addition

          A. Rs.29            B. Rs.40             C. Rs.18                D. Rs.27

 

Answers:

(1)-B; (2)-C; (3)-D; (4)-B; (5)-A; (6)-B; (7)-D; (8)-B; (9)-A; (10)-C; (11)-B; (12)-C; (13)-D; (14)-D; (15)-C; (16)-B; (17)-D; (18)-A; (19)-D; (20)-A