Test-1


 

(1)     I am 47 years old. My sister is 8 years younger than I am. How old is my sister?

          A. 12 years         B. 43 years        C. 23 years        D. 39 years

 

(2)    Solve the sum:  5 – 5 = ?

          A. 1                      B. 0                     C. 2                     D. 5

 

(3)    How much heavier is the larger Box?

         Subtraction

          A. 33 Kg             B. 23 Kg             C. 21 Kg             D. 13 Kg

 

(4)    Solve the sum: 6 – 5 = ?

          A. 1                      B. 2                     C. 3                     D. 4

 

(5)    Nikhil bought 46 bananas and used 26 of them for fruit salad. How many bananas does he have now?

          A. 15                  B. 30                   C. 20                   D. 12

 

(6)    Solve the sum: 15 – 10 = ?

          A. 4                    B. 10                   C. 5                      D. 9

 

(7)    How much taller is the Tree 2 than the Tree 1?

         Subtraction

          A. 10 inches     B. 11 inches       C. 9 inches         D. 13 inches

 

(8)    Solve the sum: 12 –10 = ?

          A. 3                   B. 2                     C. 5                     D. 6

 

(9)    Solve the sum: 19 – 2 = ?

          A. 16                 B. 15                   C. 17                   D. 11

 

(10)  Solve the sum: 11 – 10 = ?

          A. 2                   B. 3                     C. 1                      D. 4

 

(11)   Vanshika had 9 envelopes. She used 5 of them for mailing the letters. How many envelopes does she have left?

          A. 6 + 3 = 9      B. 9 – 5 = 4       C. 4 + 5 = 9       D. 9 – 4 = 5

 

(12)  Solve the sum: 7 – 3 = ?

          A. 3                   B. 4                     C. 5                      D. 6

 

(13)  There are 11 children playing on a play set. Three children left after 15 minutes. How many children are left on the play set now?

          A. 7                    B. 9                     C. 15                    D. 8

 

(14)  Solve the sum: 8 – 3 = ?

          A. 5                    B. 9                     C. 8                     D. 6

 

(15)  "Building A" is 56 feet tall and "Building B" is 22 feet tall. How much taller is "Building A"?

          A. 34 feet           B. 32 feet           C. 36 feet           D. 29 feet

 

(16)  Solve the sum: 10 – 2 = ?

          A. 6                     B. 8                     C. 9                     D. 10

 

(17)  Khyati had to answer 29 problems in a math test. She answered 11 of them wrong. How many problems did she answer right?

          A. 19                    B. 11                    C. 21                    D. 18

 

(18)  Solve the sum: 8 – 1 = ?

          A. 5                      B. 6                     C. 7                      D. 8

 

(19)  How much heavier is Box B compare to Box A?

Subtraction

          A. 11 Kg              B. 12 Kg             C. 13 Kg             D. 15 Kg

 

(20) Solve the sum: 9 – 3 = ?

          A. 6                     B. 7                      C. 8                     D. 5

 

Answers

(1)–D; (2)–B; (3)–D; (4)–A; (5)–C; (6)–C; (7)–B; (8)–B; (9)–C; (10)–C; (11)–B; (12)–B; (13)–D; (14)–A; (15)–A; (16)–B; (17)–D; (18)–C; (19)–A; (20)–A