English Olympiad-Grade-3-Verbs Test-1


In English, there are three; basic tenses:

grammar worksheets 3rd grade

present,

for example : She works in a school.

past, and

For example : She worked in a school.

future. 

For example : She will work in a school.

 

Verbs Worksheet-1 

 

  1. Which sentence is an example of past tense?

A. The gym was closed when we arrived.

B. They were staying at the Wilson Park Hotel.

C. I worked all day on my yard.

D. all of these

 

  1. Which sentence is an example of future tense?

A. She had been waiting for over an hour before the bus arrived.

B. She will be waiting for you at the airport.

C. She is waiting for you at the airport.

D. She waited for me at the airport.

 

  1. Have you ever _____ a museum?

A. seen                B. see                  C. saw                 D. sow

Click here for English Comprehensions

  1. Jainam  has ____ to Australia for three weeks.

A. go                   B. going              C. corner            D. gone

 

  1. The mouse with the white ears found a lamp full of oil, and a bottle full of pepper.

A. oil, bottle                                   B. pepper, bottle

C. found                                          D. lamp, mouse, found

 

  1. Most people know that exercise_____ muscles strong.

A. keeping         B. kept                C. keeps             D. None of these

 

  1. The movie ___  very interesting in beginning.

A. has                 B. had                 C. was                 D. are

 

  1. ____ he stay with us for two weeks?

A. Were              B. Are                 C. Am                 D. Will

 

  1. They ____ informed me about the new location.

A. has                 B. was                 C. have               D. does

 

  1. Where ____ she live these days?

A. do                   B. done               C. have               D. does

 

  1. Which sentence is an example of present tense?

A. I bought her a new bike.

B. She rides bike in the evening.

C. She will ride her new bike.

D. She was riding her new bike.

 

  1. Which sentence is an example of past tense?

A. She will invite all her friends to the party.

B. She is cleaning the party hall.

C. They will order the birthday cake tomorrow.

D. Anuj helped her clean the party hall.

 

  1. Are you _____ fun of me?

A. makes            B. making                   C. make              D. made

 

  1. She ____ a melodious song yesterday.

A. home             B. sang               C. long                D. singing

 

  1. Jay took him up in his arms and carried him to Mr. Hahiharan.

A. carried, arms                           B. carried, him

C. took, carried                             D. took, Jimmy

 

Answer Keys:

1. D; 2. B; 3. A; 4. D; 5. C; 6. C; 7. C; 8. D; 9. C; 10. D; 11. B; 12. D; 13. B; 14. B; 15. C