Test-1


class 1 Addition Subtraction  worksheets

  1. Keyur draws 17 stars on a paper and then erases 8 stars. How many stars are left on the paper?

   A. 9                     B. 8                     C. 25                   D. 10

 

  1. Solve the sum: 42 – ? = 22

   A. 10                   B. 20                   C. 22                   D. 23

 

  1. The table below shows number of seashells collected by Juhi, Charu, Rohan and Mahi during their summer vacation at the beach. How many seashells did Juhi, Charu, Rohan and Mahi collect altogether?
maths for kids

   A. 18                   B. 22                   C. 26                   D. 27

 

  1. Which number will go in the box?

maths

   A. 2                     B. 1                      C. 5                      D. 3

 

  1. How much do you add to 45 to make 60?

   A. 15                    B. 20                   C. 25                   D. 16

 

  1. Niraj had 16 blocks in one bag and 15 blocks in another bag. How many blocks did he have in all?

   A. 31                    B. 33                   C. 30                   D. 29

 

  1. Vaishali has 24 toys to sell in a garage sale. She sold 15 toys by afternoon. How many toys does she still need to sell?

   A. 11                    B. 12                    C. 10                   D. 9

 

  1. At the Zoo Chaya saw 45 Zebras, 16 Kangaroos, and 15 Elephants. How many animals did she see in all?

   A. 77                   B. 78                   C. 76                   D. 66

 

  1. Juhi checked out 8 mystery books, 5 history books, and 7 science books from the library. How many books did she check out altogether?

   A. 13                    B. 20                   C. 19                    D. 21

 

  1. There are 60 students in grade five. If 31 students are boys, how many students are girls?

   A. 31                    B. 29                   C. 30                   D. 28

 

  1. The cost of a watch and a DVD player together is Rs.154. If the DVD player costs Rs.100, how much does the watch cost?

   A. Rs.56             B. Rs.54             C. Rs.60             D. Rs.64

 

  1. 34 + 54 + 8 = ?

   A. 88                   B. 76                             C. 97                   D. 96

 

  1. Charu saw 15 children playing in the park. Ten minute later, there were total of 27 children. How many children came later?

   A. 13                    B. 10                             C. 12                    D. 14

 

  1. Bina, Josh, and Chinu were putting all their stickers into a box together.

   Bina put 32 stickers, Josh put 15 stickers and Chinu put 17 stickers.

   How many stickers did three of them put into the box altogether?

   A. 63                   B. 65                   C. 64                   D. 47

 

  1. Solve the sum: 38 – 14 = ?

   A. 23                   B. 21                    C. 24                   D. 52

 

  1. Mukesh is 39 inches tall and Atul is 28 inches tall. How taller is Mukesh than Atul?

   A. 12 inches       B. 13 inches       C. 9 inches         D. 11 inches

 

  1. Tara collects stamps. She had 42 stamps. Her aunt gave her 15 more. How many stamps Tara have now?

   A. 55                   B. 56                   C. 47                   D. 57

 

  1. What number will make the sum CORRECT?

maths

   A. 35                   B. 36                   C. 37                   D. 29

 

  1. Lavina collected 23 shiny stones at the beach. She gave 11 stones to her brother Jay and rest to her sister Chetna. How many stones did she give to Chetna?

   A. 10                   B. 11                    C. 12                    D. 13

 

  1. Pintu had 19 fishes in the blue tank and 11 fishes in the white tank. How many fishes did he have in all?

   A. 29                   B. 30                   C. 32                   D. 31

 

Answers

(1)–A; (2)–B; (3)–C; (4)–D; (5)–A; (6)–A; (7)–D; (8)–C; (9)–B; (10)–B; (11)–B; (12)–D; (13)–C; (14)–C; (15)–C; (16)–D; (17)–D; (18)–C; (19)–C; (20)–B