English Olympiad Grade 4 Test-1


  The Complete Course of Grammar Worksheet-1

 

  1. Find the antonym of the given word : Wealthy

A. Rich               B. Poor               C. Intelligent     D. Bright

 

  1. Which sentence is written correctly?

A. Helen keller was born in 1880.

B. Helen Keller was born in 1880.

C. helen Keller was born in 1880.

D. helen keller was born in 1880.

Try more english practice tests for conjunctions

  1. Choose the correct sentence.

A. That group of students are going on the field trip to San Francisco.

B. That group of students is going on the field trip to San Francisco.

C. That group of student is going on the field trip to San Francisco.

D. none of these

 

  1. Which of the following is/are used to introduce a list of items?

A. paranthesis  B. semicolon     C. hyphen          D. colon

 

  1. Which sentence is written correctly?

A. This is the menu for the Christmas dinner: turkey, ham, mac and cheese, and greens.

B. This is the menu for the Christmas dinner; turkey ham mac and cheese and greens.

C. This is the menu for the Christmas dinner - turkey, ham, mac and cheese, and greens.

D. This is the Menu for the Christmas dinner: turkey, ham, mac and cheese and greens.

 

  1. These and those are demonstratves that refer to ____ nouns.

A. singular                                     B. plural

C. any of them                               D. none of them

 

  1. Correct the capital letters.

A popular sight to see in new york city is the empire state building.

A. New York City

B. Empire State Building

C. New York

D. New York City & Empire State Building

 

  1. Which sentence is written correctly?

A. I went to my house and I cooked dinner

B. I went to my house and cooked dinner?

C. I went to my house, and cooked dinner.

D. I went to my house and cooked dinner.

 

  1. Choose the common noun in the sentence below.

My shoes are too small.

A. shoes              B. small              C. My                  D. are

 

  1. What are the 3 sentence types?

A. simple, complex, compound

B. simple, complex, 2 part

C. regular, complex, compound

D. none of these

 

  1. I would rather dance ______ sing.

A. than               B. then                C. their               D. there

 

  1. Find the synonym of the given word : Conflict

A. Disagreement                           B. Agreement

C. Arrangement                            D. Conquer

 

  1. What kind of sentence is this?

Indian army wanted to acquire the eastern part of the city, but they failed.

A. Fact                B. Fantasy         C. Opinion         D. Humor

 

  1. Identify the emotions of the character! Monu said to his friends in calm voice,

It does not matter to me anymore.

A. Excited          B. Outraged      C. Neutral          D. Crying

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

The _____ for the new day care has not been decided.

A. sight               B. cite                 C. site                 D. seat

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–B; (3)–B; (4)–D; (5)–A; (6)–B; (7)–D; (8)–D; (9)–A; (10)–A; (11)–A; (12)–A; (13)–A; (14)–C; (15)–C