Math Olympiad Grade 4 Test-1


Addition Worksheet-2

  1. See the table to answer this question. According to the table, Which city has second largest population?

A. Ahmedabad                              B. Baroda

       C. Surat                                          D. Rajkot

 

  1. Find the sum of eight thousand one and twenty thousand six hundred fifty-seven.

A. 28,658          B. 20,658          C. 28,608          D. 28,757

Click here for math geometry practice tests

  1. Zimmy drove 658 miles, Jay drove 1,078 miles and Samir drove 1,109 miles. How many miles did Zimmy and Samir drive?

A. 1,707            B. 1,798              C. 1,767              D. 1,778

 

  1. Which equation is NOT true?

A. 4 x (6 x 7) = (4 x 6) x 7          

B. 356 + 215 = 215 + 356

C. (233 + 95) + 74 = 233 + (95 + 74)

D. (198 - 45) + 28 = 198 - (45 + 28)

 

  1. Alka works 20 hours a week in a department store. If her hours are from 11 A.M. to 3 P.M. on her working days, how many days a week does she work?

A. 3 days            B. 6 days            C. 4 days            D. 5 days

 

  1. Tony had Rs.22 in is wallet. His dad gave him Rs.7 more. How much money does he have now?

A. Rs.65             B. Rs.44             C. Rs.29             D. Rs.23

 

  1. Jaya is 18 years old. What will be her age 8 years later?

A. 45                   B. 26                   C. 11                    D. 23

 

  1. 535 + 665 = ?

A. 1,200             B. 1,022             C. 1,210              D. 1,201

 

  1. Which of the following is  estimation for 1,185 + 2,830 ?

A. 993 + 2,100 = 3,093             B. 1,200 + 2,800 = 4,000

C. 1,000 + 2,000 = 3,000         D. 1,200 + 3,300 = 4,500

 

  1. Leena has 4 fifty rupee note, 8  five rupee note, 5 one rupee note. How much money does she have in all?

A. Rs. 245          B. Rs. 65            C. Rs. 175           D. Rs. 225

 

Answer Keys

(1)–D; (2)–A; (3)–C; (4)–D; (5)–D; (6)–C; (7)–B; (8)–A; (9)–B; (10)–A