Measurement-Test-1


 

 (1)    If one person can lift 15 kilograms, how much weight can two persons lift?

          A. 20 kilograms                             B. 25 kilograms

          C. 30 kilograms                             D. 35 kilograms

 

(2)    Which is the shortest object in the following picture?

Measurement

          A. book               B. knife               C. baby’s cot     D. lamp

 

(3)    Which item will weigh more than 1 kg?

          A. A Glass                                     B. A Cell phone

          C. A Shirt                                      D. Cement Bag

 

(4)    Which is the longest object in the following picture?

Measurement

          A. sofa                B. bag                 C. bread loaf     D. bulb

 

(5)    Which of the following is the smallest animal?

          A. horse              B. hen                 C. mouse            D. cow

 

(6)    Which is the heaviest item?

          A. cup of tea     B.pen      C. book shelf       D. belt

 

(7)    What is the approximate weight of the "Box N"?

Measurement

          A. 4 kg                B. 10 kg              C. 8 kg                D. 2 kg

 

(8)    Which of these can you use to measure the weight of a box?

          A. to measure the weight                      B. measure

          C. None                                         D. Measurement   

(9)    Harry weighs 50 kg. His dad's weight is double of his weight. What is the weight of his dad?

          A. 100 kg           B. 120 kg            C. 25 kg              D. 90 kg

 

(10)  Which of the following is the coldest object?

          A. is the coldest object              B. is the coldest object             C. icecream               D. cup

 

(11)   Bela weighs 40 kg. Her mom's weight is triple of her weight. What is the weight of her mom?

          A. 210 kg            B. 120 kg            C. 100 kg           D. 80 kg

 

(12)  Which of the following is the hottest object?

          A. is the coldest object             B. cup             C. icecream               D. is the coldest object

 

(13)  Which of the following form of the transportation is the longest one?

          A. Train              B. Car                 C. Bike                D. Bus

 

(14)  Which of the Soccer ball is the largest one?

Measurement

          A. B                     B. C                     C. D                     D. E

 

(15)  Which is the longest side of the table shown in the picture?

table

          A. Length           B. Width            C. Height           D. None

 

Answers:

(1)-C; (2)-B; (3)-D; (4)-A; (5)-C; (6)-C; (7)-A; (8)-A; (9)-A; (10)-C; (11)-B; (12)-B; (13)-A; (14)-D; (15)-A