Test-1


 

(1)     Which figure will come next in the pattern?

          ♥, ♣, ♣, ♥, ♣, ♣, ♥, ?

          A. ♣                     B. ♦                      C. none               D. ♥

 

(2)    Which option shows 1/3 portion of the shape colored?

          A. pattern        B. pattern        C. pattern            D. pattern

 

(3)    What fraction does the colored part show?

pattern

          A. 1/3                  B. 1/5                  C. 1/2                  D. 1/4

 

(4)    How much taller is the Tree 2 than the Tree 1?

         pattern

          A. 32 inches       B. 12 inches        C. 22 inches       D. 23 inches

 

(5)    What is the approximate weight of the "Box N"?

         approximate weight

          A. 13 kg              B. 6 kg                C. 10 kg              D. 8 kg

 

(6)    Find the missing number. 36 – ? = 10

          A. 16                    B. 20                  C. 26                   D. 6

 

(7)    How much money do you need to pay to buy these two shirts?

         addition

          A. 32                   B. 31                   C. 21                    D. 11

(8)    Which shape is colored one-third?

          A. colored one-third        B. colored one-third     C. colored one-third      D. colored one-third

 

(9)    Jay weighs 44 Kilograms. His dad's weight is double of his weight. What is the weight of his dad?

          A. 42 Kilograms                           B. 44 Kilograms

          C. 88 Kilograms                           D. 84 Kilograms

 

(10)  Sunny had seven plants in his garden. He planted thirteen more plants. How many plants does he have in his garden now?

          A. 10                   B. 17                    C. 20                   D. 23

 

(11)   Which letter will come next in the pattern?

          N, B, M, N, B, M, N, B

          A. B                     B. N                     C. D                     D. M

(12)  What is the missing number in this series?

          2, 6, ?, 14, 18

          A. 10                   B. 12                    C. 8                     D. 13

 

(13)  Solve the sum: 17 - 11 = ?

          A. 7                      B. 10                   C. 6                     D. 16

 

(14)  A new book costs Rs.32. Atul has Rs.46. How much money will Atul have after he buys this book?

          A. Rs.14              B. Rs.13              C. Rs.26             D. Rs.12

 

(15)  Which option shows 200 + 80 + 7 in word form?

          A. Two hundred eighty-one

          B. Two hundred two eighty-seven

          C. Two hundred eighty-seven

          D. Eight hundred eighty-seven

 

(16)  Asha had Rs.18. She purchased a toy for Rs.12. How much money does she have now?

          A. Rs.7                B. Rs.6               C. Rs.5                D. Rs.3

 

(17)  Jaipur to Udaipur is 11 hours drive. Udaipur to Jodhpur is 14 hours drive.

          How many hours will it take to go to Jodhpur from Jaipur?

          A. 52                   B. 25                   C. 23                   D. 15

 

(18)  Which number has 6 ones, 3 tens and 5 hundreds?

          A. 365                 B. 356                 C. 5360              D. 536

 

(19)  Which number is 7 more than 13?

          A. 20                   B. 16                    C. 18                   D. 21

 

(20) Solve the sum: ___+ 12 = 24

          A. 10                   B. 9                     C. 8                     D. 12

 

Answers

(1)–A; (2)–D; (3)–C; (4)–C; (5)–B; (6)–C; (7)–B; (8)–B; (9)–C; (10)–C; (11)–D; (12)–A; (13)–C; (14)–A; (15)–C; (16)–B; (17)–B; (18)–D; (19)–A; (20)–D