Test-10


 

(16)  What is the geometric name for this figure?

         geometric name for this figure

          A. Hexagon       B. Pentagon      C. Sphere              D. Square

 

(17)  What is the geometric name for this figure?

         geometric name for this figure

          A. Cube               B. Cylinder        C. Sphere            D. Diamond

 

(18)  How many sides does a pentagon have?

          A. 8                     B. 4                      C. 6                     D. 5

 

(19)  Find next two figures in the pattern.

          ♥, ♣, ♥, ♥, ♣, ♥, ♥

          A. ♥, ♣                 B. ♣, ♥                 C. ♣, ♣                D. ♥, ♥

 

(20) What shape does the can of soda represent?

the can of soda represent

          A. Cone               B. Sphere           C. Cube               D. Cylinder

 

(21)  What fraction of the rectangle is colored purple?

         fraction of the rectangle

          A. 1/2                  B. 1/3                C. 1/4                 D. 3/4

 

(22)  Which shape is colored ¼ ?

         Which shape is colored

          A. Square           B. Triangle        C. Circle             D. Rectangle

 

(23)  Which two bars are smallest in the given picture?

         bars

          A. A and B         B. A and D         C. B and C         D. C and D

 

(24)  What is the length of the stapler shown below?

         What is the length of the stapler shown below

          A. 3 inches         B. 5 inches         C. 6 inches         D. 7 inches

 

(25)  How many Triangles and Squares do you see in the picture?

         Triangles and Squares

          A. 5                    B. 9                     C. 10                   D. 11

 

(26)  How many Circles and Squares do you see in the picture?

         Circles and Squares

          A. 11                   B. 7                     C. 10                   D. 12

 

(27)  What day will be the First of August?

         First of August

          A. Sunday         B. Monday        C. Tuesday        D. Friday

 

Answers

(16)–A; (17)–B; (18)–D; (19)–B; (20)–D; (21)–B; (22)–A; (23)–B; (24)–B; (25)–C; (26)–D; (27)–B