Test-10


Subtraction worksheets for class ii kids

(16)  Binu drove 32 km in a week and Dipu drove 13 lesser km than Binu. How many km did Binu and Dipu drive in a week?

          A. 19 km             B. 51 km             C. 53 km            D. 52 km

 

(17)  Golu, Riya and Kiran were making bracelets with beads. Golu used 22 beads, Riya used 12 beads, and Kiran used 15 beads. How many beads were used altogether?

          A. 34                   B. 48                   C. 37                   D. 49

 

(18)  There are 36 students in second grade and 27 students in third grade. How many more students are there in second grade?

          A. 8                     B. 10                    C. 9                     D. 11

 

(19)  Find the number that is 85 less than 190.

          A. 100                 B. 105                 C. 90                   D. 95

 

(20) Tanu is 9 years older than Manan, and Arnav is 5 years younger than Manan. Arnav is 18 years old. What is the age of Tanu?

          A. 30 years        B. 23 years        C. 32 years        D. 27 years

 

(21)  Kavisha was born in 1997 and her sister Etika was born in 1991. How older is Etika than Kavisha?

          A. 5 years           B. 4 years           C. 6 years           D. 7 years

 

(22)  Purab was writing a story. He wrote 158 words on the first day and 133 words on the second day. He deleted 70 words before submitting the story to the publisher. How many words did the story have at the end?

          A. 188                 B. 322                 C. 221                 D. 200

 

(23)  Abhay's mom said she would give him Rs.7 for each "A" grade he gets, and Rs.3 for the "B" grades. Abhay got 3 A's and 3 B's in his mid-term. How much money is he going to get?

          A. Rs.27             B. Rs.21              C. Rs.30             D. Rs.29

 

(24)  There are 207 plants of Begonias, 84 plants of Lilies, and 105 plants of Asters in Shaunak's Nursery. How many plants of Asters and Lilies are there in the nursery?

          A. 312                 B. 199                 C. 189                 D. 180

 

(25)  Anand watches TV for 15 minutes in the morning and 45 minutes in the evening. How many minutes does he watch TV altogether?

          A. 45 minutes                                B. 55 minutes

          C. One hour                                   D. 50 minutes

 

(26)  There were 67 apple trees and 54 Pear trees in a farm. How many apple and pear trees were there in all?

          A. 122                 B. 120                 C. 121                  D. 131

 

(27)  Solve the equation : 9 + 12 + 11 = ?

          A. 33                   B. 31                    C. 32                   D. 29

 

Answers

(16)–B; (17)–D; (18)–C; (19)–B; (20)–C; (21)–C; (22)–C; (23)–C; (24)–C; (25)–C; (26)–C; (27)–C