English Olympiad Grade 4 Test-10


The Complete Course of Grammar Worksheet-10

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. Alis dog can do tricks.            B. Ali's dog can do tricks.

C. Alis' dog can do tricks.           D. none of these

english grammar worksheets for class 4 pdf

  1. ____ you glad that Thanksgiving will be here soon?

A. aren’t             B. Aren't            C. are'nt             D. ar'ent

Click here for 4th grade english gammar verbs worksheets

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. We am just thinking about going to the movies.

B. We was just thinking about going to the movies.

C. We were just thinking about going to the movies.

D. none of these

 

  1. Which of these is NOT a prepositional phrase?

A. in the valley                               B. across the street

C. hitting the yard                        D. over the hill

 

  1. That test was ____!

A. tough             B. togh                C. tuff                 D. tugh

 

  1. Did you look ___ your bed for your math book?

A. under             B. unnder          C. undder          D. under

 

  1. Monkeys live in the _____.

A. jungle            B. jugle               C. jungel            D. junghel

 

  1. Choose the word that best completes the sentence.

Riya was ___on May 12, 2000.

A. borne             B. borned           C. bore               D. born

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. My parent are picking me up from school today.

B. My parents is picking me up from school today.

C. My parents are picking me up from school today.

D. none of these

 

  1. It ____ time to leave the party.

A. wasn't            B. wasn’t            C. wazn't            D. was'nt

 

  1. What does the prefix "mega" mean?

A. Three             B. Million          C. Two                D. One

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

I couldn't _______ what she said.

A. here                B. hair                C. hare               D. hear

 

  1. Choose the proper noun in the sentence below.

I live on Main Street, which is in the middle of town.

A. live                                              B. Main Street

C. town                                           D. on

 

  1. Which is the correct sentence?

A. do you know where this is it is on top of the head.

B. Do you know where this is? it is on top of the head.

C. Do you know where this is? It is on top of the head.

D. none of these

 

  1. What is the best way to rewrite this sentence?

"These books have the goodest pictures I have ever seen!" said Mona.

A. "These books have the best pictures I have ever seen!" said Mona.

B. "These books have the best pictures I have ever seen"! said Mona.

C. "These books have the most bestest pictures I have ever seen!" said Mona.

D. Best as it is

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–B; (3)–C; (4)–C; (5)–A; (6)–D; (7)–A; (8)–D; (9)–C; (10)–A; (11)–B; (12)–D; (13)–B; (14)–C; (15)–A