Test-11


Money Worksheet-2

  1. Dhavan had Rs.12.30, Bikram had Rs.8.25 and Alisha had Rs.14.15. If rounded to the nearest one rupee (after adding), about how much money did they have altogether?

       A. Rs.30             B. Rs.35             C. Rs.40             D. Rs.25

 

  1. This picture shows the money that Shankar has after selling books.

       What is the total amount of money he has?

       A. Rs. 185          B. Rs.200          C. Rs. 205          D. Rs.210

 

  1. Kesu paints rocks and sells them to earn money. On Saturday, he sold one rock for Rs.3.75 and another for Rs.3.45. How much money did he make by selling two rocks?

       A. Rs.6.50         B. Rs.7.55          C. Rs.7.20         D. Rs.7.30

 

  1. How many 25–paise coins will you get for a 5–rupee coin?

       A. 15                   B. 20                   C. 25                  D. 30

 

  1. Round Rs.45.75 to the nearest ten rupees.

       A. Rs.55             B. Rs.50             C. Rs.40             D. Rs.46

 

  1. If the cost of 1 packet of milky bar is Rs.10, how many packets can I get for Rs. 60 with the free offer shown?

       A. 6                     B. 8                      C. 10                 D. 12

 

  1. See the table to answer this question. How much change should Danny get, if he pays Rs. five for one vanilla ice cream?

       A. Rs.1.65          B. Rs.1.50          C. Rs.1.75          D. Rs.1.55

 

  1. This is a part of milky bar chocolate packet wrapper. Which of these can be found out from the information on it?

       A. The number of bars in this packet.       

       B. The weight of 50 packets.

       C. The cost per 50 kg of bars.            

       D. The price of the packet.

 

  1. See the table to answer this question. Vinny wants to buy one vanilla and one strawberry ice cream. How much does she have to pay altogether?

       A. Rs.7.20         B. Rs.6.30         C. Rs.6.20         D. Rs.5

 

  1. Nishad goes to the market with Rs. 20 and buys two of the following items. How much money will he be left with?

       A. Rs. 2              B. Rs.5               C. Rs.10             D. Rs. 13

 

  1. See the table to answer this question. Aman ordered a Butter Pecan ice cream and a Chocolate ice cream. If he pays Rs.10, how much change should he get?

       A. Rs.3.20         B. Rs.3.50         C. Rs.3.10          D. Rs.3.00

 

  1. Sonal earned Rs. 180 for mowing her uncle's lawn all summer. If her uncle paid Rs. 15 each time she mowed, how many times did she mow?

       A. 12                  B. 24                   C. 60                   D. 175

 

  1. Round Rs.63.89 to the nearest ten rupees.

       A. Rs.70             B. Rs.65             C. Rs.64             D. Rs.60

 

  1. If you have Rs. 5, what can you buy?

       A. pencil, sharpner                      B. eraser, scale, pencil

       C. pencil, eraser, pin                    D. scale, eraser, sharpner

 

  1. A pen costs Rs.1.35 and a notebook costs Rs.1.65. How much will pen and notebook cost altogether?

       A. Rs.2.12                                      B. Rs.3.00        

       C. Rs.3.15                                      D. Rs.2.00

 

  1. Raghu bought two burgers and a small coke. The burgers cost Rs. 24 each and the coke costs Rs. 18. How much did his meal cost?

       A. Rs.50             B. Rs.55             C. Rs.60             D. Rs.66

 

  1. Round Rs.3.75 to the nearest one rupee.

       A. Rs.4               B. Rs.3               C. Rs.3.50         D. Rs.4.50

 

  1. How much does a book cost?

       A. Rs.4               B. Rs. 6              C. Rs. 12             D. Rs. 16

 

  1. Round Rs.13.67 to the nearest ten Rs.

       A. Rs.13              B. Rs.15              C. Rs.10             D. Rs.14

 

  1. Raja wants to buy a ball which costs Rs. 8. He checks his pocket and finds that he has these coins.

       Which of the following is true?

       A. Raja can buy the ball and be left with 1 rupee and 50 paise.

       B. Raja cannot buy the ball because he will fall short by 2 rupees and 50 paise.

       C. Raja cannot buy the ball because he will fall short by 1 rupee and 50 paise.

       D. Raj a can buy the ball and be left with 50 paise.

 

Answers

(1)–B; (2)–B; (3)–C; (4)–B; (5)–B; (6)–B; (7)–D; (8)–D; (9)–C; (10)–B; (11)–C; (12)–A; (13)–D; (14)–C; (15)–B; (16)–D; (17)–A; (18)–C; (19)–C; (20)–B