English Olympiad Grade 4 Test-11


The Complete Course of Grammar Worksheet-11

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. I thinks it will be a nice day.

B. He thinks it will be a nice day.

C. We thinks it will be a nice day.

D. none of these

 

  1. What type of sentence is this?

Where do you think you are going

A. interrogative                             B. imperative

C. declarative                                D. exclamatory

Click here for more english worksheets

  1. Pluralize this.

That market is called Fox Market. I like going to Fox. There are a lot of ____around here.

A. Foxes             B. foxes              C. Foxs               D. foxs

 

  1. What type of sentence is this?

Ow, you hurt my foot

A. interrogative                             B. imperative

C. declarative                                D. exclamatory

 

  1. I have just ____ money to buy my ticket for the show.

A. enuf                B. enouf             C. enough          D. enouph

 

  1. What type of sentence is this?

We won the game

A. interrogative                             B. imperative

C. declarative                                D. exclamatory

 

  1. You ____ do such a thing!

A. woudn't         B. wouldn          C. wouldn’t        D. wouldn't

 

  1. "It _____ time for supper!" exclaimed the tired mother.

A. isn't                B. Isnt'                C. isnt'                D. is'nt

 

  1. Which is a coordinating conjunction, that is, it joins two sentences?

A. with                B. in                    C. and                 D. beyond

 

  1. I guess _____ better get a new binder!

A. shed'              B. shed               C. she'd              D. sheh'd

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

Manisha arranged the _______ in two vases.

A. flours             B. flowers          C. floors             D. fliars

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. "Hey" Manoj shouted!            B. "Hey!" Manoj shouted.

C. "Hey!" Manoj shouted! D. none of these

 

  1. Which one of these sentences has an infinitive phrase?

A. He wanted beans.                    B. They went to study math.

C. She went to the market.         D. They ran from the park.

 

  1. Choose the common noun in the sentence below.

Suman got a new bicycle for her birthday.

A. Suman           B. bicycle           C. got                  D. day

 

  1. Please brush your teeth ____wash your face.

A. and                 B. but                  C. or                    D. none of these

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–A; (3)–A; (4)–D; (5)–C; (6)–D; (7)–D; (8)–A; (9)–C; (10)–C; (11)–B; (12)–B; (13)–B; (14)–D; (15)–A