English Olympiad Grade 4 Test-12


The Complete Course of Grammar Worksheet-12

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. Jaymin has secret.                  B. Jaymin has a secret.

C. Jaymin has a secrets.             D. none of these

 

  1. What type of sentence is this?

Stand still and be quiet

A. interrogative                             B. imperative

C. declarative                                D. exclamatory

See more english olympiad worksheets

  1. How would you combine these sentences with a participle phrase?

Jay bought a house yesterday. He had been saving money for months.

A. Jay bought a house yesterday because he had been saving money for months.

B. Jay, saving money for months, bought a house yesterday.

C. Jay bought a house yesterday saving money for months.

D. Jay had been saving money for months and he bought a house yesterday.

 

  1. The United States of America is a _____.

A. cuontry          B. kountry         C. country          D. counrty

 

  1. If you don't do your homework, you could get into lots of ____.

A. troble             B. trouble          C. truble             D. treble

 

  1. He hurt his ___ when he hit the wall.

A. nuckle            B. knukle           C. knuckle         D. knuckel

 

  1. I love to eat ______ with peanut butter.

A. fuge                B. fugde             C. fudge             D. fudg

 

  1. Which of these is NOT a coordinating conjunction?

A. and                 B. or                    C. with                D. but

 

  1. Choose the sentence that is written correctly.

A. We are having hamburgers, for supper.

B. We are having. Hamburgers for supper.

C. We are having hamburgers; for supper.

D. We are having hamburgers for supper.

 

  1. How would you combine these two sentences using an absolute phrase?

He looked at the trophy. He was proud of his victory.

A. He looked at the trophy, proud of his victory.

B. He looked at the trophy, and he was proud of his victory.

C. Proud of his victory, at the trophy, he looked.

D. He looked proud of his victory at the trophy.

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

_____ one cup of milk in the flask.

A. Poor               B. Pore               C. Pour               D. Pure

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

The floor is made-up of _____

A. would            B. ate                  C. wood              D. eight

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

I pushed the _______ twice but the car didn't stop.

A. breaks           B. where            C. brakes           D. were

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

It took Jay more than three _______ to get to this place.

A. ours                B. right               C. write              D. hours

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

I don't know what to _______ to the holiday party.

A. where            B. wear               C. blue                D. blew

 

  1. What does the prefix "anti" mean?

A. Good                                           B. Outside of

C. Half                                            D. Against

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–B; (3)–B; (4)–C; (5)–B; (6)–C; (7)–C; (8)–C; (9)–D; (10)–A; (11)–C; (12)–C; (13)–C; (14)–D; (15)–B; (16)–D