English Olympiad Grade 3 Test-13


English Grammar Worksheet-13

 

  1. Vijay_______ with his kittens all morning. (Past tense)

A. plays              B. played            C. will play        D. none of these

 

  1. Superman ______the Earth from destruction. (future tense)

A. saved             B. will save        C. saves              D. none of these

                            

  1. I ____your friend.

A. am                  B. is                     C. are                  D. none of these

   See more english comprehension worksheets                        

  1. Mark the closing that is correct.

A. Best wishes                               B. Best wishes,

C. Best, wishes                              D. Best, wishes,

 

  1. Choose the correct possessive noun:

Our family ate dinner at the_____-house.

A. Raj                 B. Raj's               C. Raj'                D. none of these

                            

  1. Which sentence shows strong feelings?

A. Wow, what an athlete!           B. I can't go on the field trip.

C. Why did the music stop?       D. none of these

 

  1. Which group of words are a noun?

The dog ran into the house.

A. dog, house    B. house, ran    C. dog, ran        D. one of these

 

  1. The child + ____at the silly clown. (Present tense)

A. will laugh      B. laughed         C. laughs            D. none of these

 

  1. I _____a football fan.

A. am                  B. is                     C. are                  D. none of these

 

  1. My mother ____in the kitchen.

A. am                  B. is                     C. are                  D. none of these

 

  1. It ____Sunday today.

A. am                  B. is                     C. are                  D. none of these

 

  1. His pencil case _____at home.

A. am                  B. was                 C. were               D. none of these

 

  1. The students _____not in school today.

A. am                  B. is                     C. are                  D. none of these

 

  1. We ____going to the park to have a picnic.

A. is                     B. was                 C. are                  D. none of these

 

  1. Choose the adverb that tells how.

Both of us check our answers carefully.

A. both               B. check             C. answer          D. carefully

 

Answer Keys

(1)–B; (2)–B; (3)–A; (4)–B; (5)–C; (6)–A; (7)–A; (8)–C; (9)–A; (10)–B; (11)–B; (12)–B; (13)–C; (14)–C; (15)–D