Addition & Subtraction-Test-2


 

(1)     Find the missing number. 22 + 16 =?

          A. 38                   B. 28                   C. 18                    D. 8

 

(2)    How much will you have to pay to buy these two bats?

addition

          A. Rs.45              B. Rs.48             C. Rs.49             D. Rs.51

 

(3)    Find the missing number. 16 +? = 46

          A. 20                   B. 30                   C. 35                    D. 25

 

(4)    Anita had 26 marbles. Her dad gave her 11 more marbles. How many marbles does Anita have now?

          A. 11                     B. 24                   C. 27                    D. 37

 

(5)    Monika had 29 pencils. She gave 16 pencils to her friend. How many pencils does Monika have now?

          A. 12                    B. 15                   C. 11                     D. 13

 

(6)    Rajesh had 16 books. His dad gave him 20 more books. How many books does Rajesh have now?

          A. 35                    B. 34                   C. 36                   D. 39

 

(7)    Find the missing number. 22 + 17 =?

          A. 39                   B. 40                   C. 42                   D. 29

 

(8)    Vasu had 15 crayons. His dad gave him 10 more crayons. How many crayons does Vasu have now?

          A. 25                    B. 20                  C. 15                    D. 10

 

(9)    Find the missing number. 31 + 18 =?

          A. 39                   B. 59                    C. 49                   D. 35

 

(10)  John has 10 apples. His friend gave him 20 more apples. How many apples does John have now?

          A. 20                   B. 30                   C. 35                    D. 40

 

(11)   Jitu is writing a storybook. He wrote 23 pages yesterday and wrote only 12 pages today. How many pages has he written by now?

          A. 33                   B. 35                   C. 30                   D. 29

 

(12)  Vasim had 15 crayons. He gave 5 crayons to his sister. How many crayons does Vasim have now?

          A. 15                    B. 10                   C. 5                     D. 0

 

(13)  A world atlas costs Rs.16. I have Rs.39. How much amount will I have if I buy one world atlas?

          A. Rs.22             B. Rs.45              C. Rs.13              D. Rs.23

 

(14)  Purab has 20 apples. He gave 10 apples to his friend. How many apples does Purab have now?

          A. 5                     B. 10                   C. 15                    D. 20

 

(15)  Malini received Rs.6 in January, Rs.8 in February and Rs.10 in March. How much Rupees does she have now?

          A. Rs.14              B. Rs.32             C. Rs.19              D. Rs.24

 

(16)  Box of Chocolate = Rs.16

          Bunch of roses = Rs.13

          How much will you have to pay to buy these two items?

          A. Rs.18              B. Rs.29             C. Rs.39             D. Rs.43

 

(17)  Jaya had Rs.38. She gave Rs.12 to her sister. How much Rupees does Jaya have now?

          A. Rs.26             B. Rs.23             C. Rs.22             D. Rs.36

 

(18)  Kumar had 28 baseball cards. He gave 12 baseball cards to his sister. How many baseball cards does Kumar have now?

          A. 14                    B. 15                 C. 16                    D. 18

 

(19)  Garima had 27 apples. She gave 13 apples to her brother. How many apples does she have now?

          A. 12                    B. 14                 C. 11                     D. 16

 

(20) Janki had 46 oranges. She gave 13 oranges to her friend. How many oranges does Janki have now?

          A. 23                   B. 33                  C. 43                   D. 12

 

Answers:

(1)-A; (2)-C; (3)-B; (4)-D; (5)-D; (6)-C; (7)-A; (8)-A; (9)-C; (10)-B; (11)-B; (12)-B; (13)-D; (14)-B; (15)-D; (16)-B; (17)-A; (18)-C; (19)-B; (20)-B