Test-2


 

(1)     How much farther is Bombay from Vadodara compare to Surat from Vadodara?

         Subtraction worksheets

          A. 10 Km            B. 12 Km            C. 20 Km           D. 9 Km

 

(2)    Solve the sum: 12 – 5 = ?

          A. 4                     B. 6                     C. 5                      D. 7

 

(3)    Kali river is 14 meters wide and Koyal river is 45 meters wide. How much wider is the Koyal river than the Kali river?

          A. 11 meters      B. 21 meters      C. 30 meters     D. 31 meters 

 

(4)    Solve the sum: 15 – 5 = ?

          A. 10                   B. 11                    C. 9                     D. 6

 

(5)    How much taller is Rajesh than Bharat?

         Subtraction math worksheets

          A. 21 inches       B. 22 inches      C. 32 inches      D. 14 inches

 

(6)    Solve the sum: 4 – 2 = ?

          A. 4                     B. 3                     C. 1                    D. 2

 

(7)    Ambika had to spell 28 words in a spelling test. She misspelled 5 of them. How many words did she spell right?

          A. 12                   B. 23                   C. 13                   D. 33

 

(8)    Solve the sum: 7 – 2 = ?

          A. 5                     B. 4                     C. 6                      D. 7

 

(9)    Seven children are playing soccer. Five more join them. Two leave 5 minutes later. How many children are playing soccer now?

          A. 10                   B. 11                   C. 12                   D. 13

 

(10)  Solve the sum: 10 – 1 = ?

          A. 7                      B. 8                     C. 9                     D. 10

 

(11)   Aanchal made 10 bracelets and gave 4 to her friend Poornima. Later, she made 3 more bracelets. How many bracelets does Aanchal have now?

          A. 7                      B. 6                     C. 8                     D. 9

 

(12)  Solve the sum: 8 – 5 = ?

          A. 4                     B. 3                     C. 2                     D. 1

 

(13)  Anita had 10 books. She gave 4 to her friend. How many books does she have left?

          A. 4                     B. 6                    C. 5                      D. 10

 

(14)  Solve the sum: 9 – 5 = ?

          A. 5                     B. 6                     C. 3                     D. 4

 

(15)  Which number should go in the box?

          14 + □ = 19

          A. 5                     B. 4                     C. 8                     D. 6

 

(16)  Solve the sum: 10 – 5 = ?

          A. 7                     B. 8                     C. 5                      D. 6

 

(17)  I had Rs.42. I gave Rs.12 to my brother. How much money do I have now?

          A. Rs.33             B. Rs.20             C. Rs.31              D. Rs.30

 

(18)  Solve the sum: 3 – 1 = ?

          A. 1                      B. 2                    C. 3                     D. 4

 

(19)  There are 45 motorcycles and 14 scooters parked in a parking lot. How many more motorcycles are there than scooters in the parking lot?

          A. 32                   B. 33                  C. 30                   D. 31

 

(20) Solve the sum: 6 – 1 = ?

          A. 4                     B. 6                     C. 5                      D. 3

 

Answers:

(1)–A; (2)–D; (3)–D; (4)–A; (5)–A; (6)–D; (7)–B; (8)–A; (9)–A; (10)–C; (11)–D; (12)–B; (13)–B; (14)–D; (15)–A; (16)–C; (17)–D; (18)–B; (19)–D; (20)–C