English Olympiad Grade 3 Verbs Test-2


Types of tenses

1. Present : Today

2. Past : Last week, Last year, yesterday

3. Future : Next week, Next year, Tomorrow

 

  1. Simple
  2. Continuous
  3. Perfect
  4. Perfect Continuous

Simple present tense

3rd grade english worksheet

Read the following sentences in present simple tense.

Jaya sings very well.

She goes to music club every day.

The Sun rises in the east.

Mr. Sharma arrives at the office at 9 o'clock.

He works on a computer.

english for 3rd graders worksheets

 

Verbs Worksheet-2

 

  1. They _____  a new car last month.

A. buy                 B. buys               C. buying           D. bought

 

  1. What ____ you doing at the weekend?

A. are                  B. was                 C. have               D. had

 

  1. Who _____the room and hall?

A. will cleaned                               B. will cleaning

C. will clean                                   D. cleaning

See English practice tests for Noun

  1. She ____  a red purse.

A. have               B. has                 C. am                  D. were

 

  1. I ____ read three books this week.

A. has                 B. have               C. does               D. were

 

  1. Which sentence is an example of present tense?

A. Jay and I will be going to the concert tonight.

B. Jay waited for us outside the theatre.

C. Jay had never been to a concert.

D. none of these

 

  1. Which sentence is an example of present tense?

A. Rohan was working on his yard.

B. I am going to the grocery store.

C. It will rain tomorrow.

D. Did you clean your room?

 

  1. I will _____ you to the doctor's office.

A. drove             B. gone               C. drive              D. drives

 

  1. Mr. Jain____  here last night.

A. arrived          B. arriving         C. teach              D. like

 

  1. She crawls through a tunnel into the nest.

A. tunnel            B. crawls            C. nest                D. through

 

  1. The old man turned his head delightedly.

A. head               B. turned           C. delightedly   D. old man

 

  1. Last winter, the city ___   the biggest snowfall.

A. had                 B. is                     C. was                 D. have

 

  1. I ____ been waiting for an hour when the train arrived.

A. has                 B. will                 C. had                 D. was

 

  1. I think it _____ this afternoon.

A. will raining   B. will rain        C. rain                D. rained

 

  1. I ____ you shopping if the rain stops.

A. took                B. will takes      C. takes              D. will take

 

Answer Keys:

1. D; 2. A; 3. C; 4. B; 5. B; 6. D; 7. B; 8. C; 9. A; 10. B; 11. B; 12. A; 13. C; 14. B; 15. D