English Olympiad Grade 3 Test-2


English Grammar Worksheet-2

 

  1. Choose the correct adjective to fill the sentence.

Aashi  made a nice, ______ cake.

A. sweet             B. sour                C. beautiful       D. long

 

  1. Which of the following  is the right sentence?

A. Natalie enjoyed the game yesterday.

B. Natalie will enjoy the game yesterday.

C. Natalie enjoys the game yesterday.

D. none of these

Click here for more English worksheets

  1. Which word is an adverb in this sentence?

The girl ran quickly.

A. quickly          B. ran                 C. girl                 D. none of these

 

  1. What is the pronoun in this sentence?

She threw the ball.

A. she                  B. threw             C. ball                 D. none of these

 

  1. What is a pronoun?

A. a word that shows action

B. a word that takes the place of a noun

C. a word that describes

D. none of these

 

  1. What is the adjective in this sentence?

The adorable puppy rolls.

A. puppy            B. rolls                C. adorable       D. none of these

 

  1. What is an adverb?

A. a word that shows action

B. a word that describes

C. a word that describes a verb

D. none of these

 

  1. The girl ____ the ball.

A. threw             B. did                  C. can                 D. white

 

  1. Which word is an adjective?

A. Sam               B. teacher          C. blue                D. cat

 

  1. Which word is an adjective?

A. green             B. frog                C. legs                 D. eyes

 

  1. Janu went to the store. What is the  noun in the sentence?

A. Janu               B. went               C. the                  D. store

 

  1. Choose the noun .

A. house             B. run                 C. cute                D. yellow

 

  1. What is the linking verb in this sentence?

The man is a dentist.

A. man               B. is                     C. dentist           D. none of these

 

  1. What is a linking verb?

A. a person, place, or thing

B. a word that describes

C. a word that connects a subject with a compliment

D. none of these

 

  1. What is a preposition?

A. a word that shows action

B. a word that describes a noun

C. a word that shows the relation of one noun to another

D. none of these

 

Answer Keys

(1)–A; (2)–A; (3)–A; (4)–A; (5)–B; (6)–C; (7)–C; (8)–A; (9)–C; (10)–A; (11)–A; (12)–A; (13)–B; (14)–C; (15)–C