Addition and subtraction Test-2


class 1 Addition Subtraction  worksheets

(1)     A sack of potatoes had 78 potatoes in it. Mary used 45 potatoes for making salad. How many potatoes were left?

          A. 34                   B. 33                   C. 23                   D. 30

 

(2)    Nikhil has 13 pencils, Jimmy has 5 pencils, and Anil has 10 pencils. How many pencils do Nikhil, Jimmy and Anil have altogether?

          A. 29                   B. 28                   C. 27                   D. 23

 

(3)    Mohit collected 24 green leaves and 12 brown leaves. How many leaves did he collect in all?

          A. 12                    B. 37                  C. 35                   D. 36

 

(4)    A bus has 28 people on it when it leaves the station. 14 people got down at the first stop. How many people are on the bus now? Which number sentence below will give you the solution for the above question?

          A. 28 – 14 = 14                             B. 14 + 14 = 28

          C. 28 + 14 = 42                             D. 28 – 13 = 15

 

(5)    Molly has 18 markers and Anish has 30 markers. How many more markers does Anish have than Molly? Which number sentence will solve this problem?

          A. 18 + 12 = 30                             B. 15 + 15 = 30

          C. 30 + 18 = 48                             D. 30 – 18 = 12

 

(6)    Dipu drove 13 Km. on Monday, 5 Km. on Tuesday, and 9 Km. on

          Wednesday. How many Km. did he drive altogether in three days?

          A. 27 Km           B. 26 Km           C. 37 Km            D. 28 Km

 

(7)    What would Nishi do to 36 to make 18?

          A. Add 18                                     B. Subtract 18

          C. Add 16                                     D. multiply with 2

 

(8)    There were 38 birds sitting on a tree, 13 birds flew away. How many birds were left on the tree?

          A. 24                   B. 26                   C. 25                   D. 51

 

(9)    Sara read 19 pages of a book before lunch and 15 pages after the lunch. How many pages did she read in all?

          A. 25                   B. 44                   C. 32                   D. 34

 

(10)  Geet had to write 32 words from her spelling list. She has written 18 words. How many more words does she have to write?

          A. 12                   B. 13                   C. 14                    D. 20      

  

(11)   Pradeep picked 66 strawberries from a farm. He ate 14 strawberries on the way to home and gave remaining to his mom. How many strawberries did he give to mom?

          A. 54                   B. 50                  C. 52                    D. 42

 

(12)  Solve the sum: 19 + 11 =?

          A. 30                  B. 28                   C. 26                   D. 29

 

(13)  Solve the sum: 24 – 15 = ?

          A. 8                     B. 9                     C. 10                   D. 7

 

(14)  Anita is 14 years old and her sister Nisha is 6 years older than Anita. How old is Nisha?

          A. 21                   B. 20                   C.8                      D. 19

 

(15)  Tipu had a collection of 80 stickers. He gave 12 stickers to his sister, how many stickers did he have left?

          A. 78                   B. 77                    C. 68                   D. 75

 

(16)  Select the CORRECT sum.

          A. 33 + 42 = 76                             B. 45 + 16 = 60

          C. 56 + 22 = 88                             D. 55 + 35 = 90

 

(17)  Which of the following has the same sum as 17 + 15?

          A. 18 + 16          B. 19 + 13           C. 15 + 19           D. 14 + 17

 

(18)  Suraj had Rs.20 in his wallet. He spent half of his money to buy a bag. How much money did he have left in his wallet now?

          A. Rs.15              B. Rs.5                C. Rs.12              D. Rs.10

 

(19)  Find the missing number.

 

          A. 2                     B. 1                      C. 3                     D. 4

 

(20) Mina has 45 beads and Mahi has 32 beads. How many more beads does Mina have than Mahi?

          A. 12                   B. 10                   C. 13                    D. 11

 

Answers

(1)–B; (2)–B; (3)–D; (4)–A; (5)–D; (6)–A; (7)–B; (8)–C; (9)–D; (10)–C; (11)–C; (12)–A; (13)–B; (14)–B; (15)–C; (16)–D; (17)–B; (18)–D; (19)–B; (20)–C