English Olympiad Grade 4 Test-2


The Complete Course of Grammar Worksheet-2

 

  1. Which sentence is written correctly?

A. i just love coffee                       B. I just love coffee!

C. I just love coffee.                      D. I just love coffee?

 

  1. Find the antonym of the given word : Float

A. Sink                B. Tough            C. Smooth         D. Tight

See more english worksheets on types of sentences

  1. Articles are used with_____.

A. adjectives only                         B. all parts of speech

C. nouns and verbs                      D. nouns only

 

  1. What is the phrase,"I have butterflies in my stomach" an example of?

A. Metaphor     B. Idiom             C. Simile            D. A Noun

 

  1. Write the titles correctly.

light in the attic by Shel Silverstein

A. no changes                                B. Light In the Attic

C. Light In The Attic                    D. Light in the Attic

 

  1. The prefix -ful in the word careful means...

A. about             B. with                C. full of             D. doer

 

  1. What type of sentence is the following: Open your books to page 89.

A. imperative                                 B. declarative

C. interrogative                             D. exclamatory

 

  1. Deepak drove to the grocery store to buy some milk.

What is the subject and predicate of this sentence?

A. Deepak, drove                          B. grocery, store

C. Deepak, milk                            D. astore, buy

 

  1. The weather feels much ____ today.

A. cool                B. coolest           C. more cool     D. cooler

 

  1. Find the antonym of the given word : Wild

A. Tomb             B. Tall                 C. Cruel              D. Tame

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.

Water droplets condensed from the air, usually at night, onto cool surfaces.

A. Due                B. Do                  C. Dew               D. Die

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.'

Uncooked bread.

A. Doe                B. Do                  C. Due                D. Dough

 

  1. My trip to Alaska was very ______ .

A. excitement   B. excites           C. exciting         D. excited

 

  1. I was ______ to recognize him since it was dark in the room.

A. unabling       B. unable           C. unableness   D. abled

 

  1. Find the antonym of the given word : Enthusiastic

A. Superior        B. Succeed         C. Reluctant      D. Deny

 

Answer Keys:

(1)–C; (2)–A; (3)–D; (4)–B; (5)–C; (6)–C; (7)–A; (8)–A; (9)–D; (10)–D; (11)–C; (12)–D; (13)–C; (14)–B; (15)–C