Fractions Test-2


 

(1)     Which shape is 3/4 shaded?

               A.     B.     C.     D.

 

(2)    There were 12 cards on a table. Mr. Maheshwari divided the cards among Khushi, Alka and Aashi equally. How many cards did each get?

               A. 6                     B. 4                     C. 3                     D. 5

 

(3)     Nikhil, Hitesh, Sia and Tony divided an apple into 4 equal parts. How do you write one part of the apple in fraction?

               A. 1/3                  B. 2/3                 C. 1/4                  D. 3/4

 

(4)     How many one–thirds make a whole?

               A. 1                      B. 2                     C. 3                     D. 4

 

(5)     Which shape shows eighths?

               A.                            B.  

               C.                           D.

 

(6)     What fraction of the shape is shaded green?

               A. 2/3                 B. 2/7                 C. 1/2                  D. 2/5

 

(7)    There were 5 cows in a farm. Two cows were white and three cows were brown. What fraction of the cows was white?

               A. 1/3                  B. 1/5                  C. 3/5                 D. 2/5

 

(8)    Which fraction is equal to one whole?

               A. 1/3                  B. 4/4                 C. 2/4                 D. 1/2

 

(9)    How many halves make a whole?

               A. 1                      B. 3                     C. 4                     D. 2

 

(10)  Niraj has 8 cards. His dad asked him to give half of the cards to his brother Harish. How many cards will Harish get?

               A. 4                     B. 3                     C. 2                     D. 6

 

(11)  What fraction of the fruits is banana?

               A. 3/7                 B. 1/5                  C. 4/7                 D. 1/3

 

(12)  What fraction of the shape is shaded green?

               A. 2/8                 B. 4/8                 C. 1/4                  D. 1/6

 

Answers

(1)–D; (2)–B; (3)–C; (4)–C; (5)–A; (6)–D; (7)–D; (8)–B; (9)–D; (10)–A; (11)–A; (12)–B