Test-2


shapes

(1)     Anita has four balloons. Two balloons are blue and two balloons are pink. What fraction of the balloons is pink?

          A. 1/3                  B. 2/4                 C. 1/4                  D. 1/5

 

(2)    What can be the missing number in this series?

          22, ?, 26, 28, 30

          A. 23                   B. 22                   C. 42                   D. 24

 

(3)    Which number is 10 less than 92?

          A. 72                    B. 85                   C. 92                   D. 82

 

(4)    Which number has six hundreds?

          A. 520                 B. 665                 C. 400                 D. 715

 

(5)    A soccer game started at 5.00 PM and finished at 9.30 PM? How long was the game?

          A. 3 hours 30 minutes                 B. 4 hours 30 minutes

          C. 4 hours 60 minutes                 D. 5 hours 30 minutes

 

(6)    Find the missing number in the pattern.

          4, 13, 22, ?, 40, 49

          A. 17                    B. 33                  C. 39                   D. 31

 

(7)    Put these numbers in correct ascending order.

          140, 112, 39, 84, 171

          A. 140, 39, 112, 84, 171               B. 39, 84, 112, 140, 171

          C. 39, 140, 84, 112, 171               D. 39, 84, 140, 112, 171

 

(8)    Solve the following addition : 9 + ? = 15

          A. 4                     B. 7                     C. 3                     D. 6

 

(9)    Which fraction is same as one seventh?

          A. 2/5                  B. 1/7                C. 5/1                  D. 1/5

 

(10)  What fraction of the shape is shaded?

What fraction of the shape is shaded

          A. 1/3                  B. 1/2                C. 1/4                  D. 1/5

 

(11)   This picture shows the tens and ones a mystery number has. What number is that?

This picture shows the tens and ones a mystery number has

          A. 59                    B. 69                 C. 99                   D. 49

 

(12) 

         shape

          A. 6                     B. 7                      C. 8                     D. 9

 

(13)  Which shape is colored ½ ?

          A. shape      B. shape      C. shape       D. shape

 

(14)  Which shape is colored one half?

         shape

          A. Square           B. Triangle        C. Rectangle      D. Circle

 

(15)  Find the missing number. 36 – ? = 36

          A. 16                   B. 20                 C. 0                      D. 6

 

(16)  Nine girls are playing soccer. Four boys join them. Two girls leave five minutes later. How many children are playing soccer now?

          A. 12                   B. 6                     C. 11                   D. 16

 

(17)  Which shape is colored three-fourth?

          A. shape       B. shape     C. shape     D. shape

 

(18)  There were 12 birds on a tree. Three flew away. How many birds are on the tree now?

          A. 8                    B. 9                     C. 3                     D. 6

 

(19)  Manu shot 19 times at goal. He scored 10 goals. How many shots did he miss?

          A. 11                   B. 9                    C. 29                   D. 19

 

(20) Rahul has Rs.16. His dad gave him Rs.10 and mom gave Rs.4. How much money does he have now?

          A. Rs.20            B. Rs.26            C. Rs.30             D. Rs.34

 

Answers

(1)–B; (2)–D; (3)–D; (4)–B; (5)–B; (6)–D; (7)–B; (8)–D; (9)–B; (10)–B; (11)–A; (12)–C; (13)–C; (14)–B; (15)–C; (16)–C; (17)–B; (18)–B; (19)–B; (20)–C