Test-3


 

(1)     Ganga river is 18 feet wide and Yamuna river is 39 feet wide. How much wider is the Yamuna river than the Ganga river?

          A. 22 feet           B. 23 feet           C. 21 feet            D. 18 feet

 

(2)    Solve the sum:

         

          A. 1                      B. 2                     C. 3                     D. 5

 

(3)    How much farther is Bombay from Vadodara compare to Surat from Vadodara?

Free math worksheets

          A. 12 Km            B. 10 Km            C. 11 Km            D. 14 Km

 

(4)    Solve the sum: 16 – 5 = ?

          A. 11                    B. 12                    C. 13                    D. 14

 

(5)    How much heavier is Box B compare to Box A?

First class maths subtraction

          A. 16 kg              B. 17 kg              C. 13 kg              D. 10 kg

 

(6)    Solve the sum: 18 – 5 = ?

          A. 14                   B. 13                    C. 12                    D. 11

 

(7)    Sohan had to spell 38 words in a spelling test. He misspelled 15 of them. How many words did he spell right?

          A. 22                   B. 23                   C. 25                   D. 32

 

(8)    Solve the sum: 19 – 5 = ?

          A. 15                   B. 16                    C. 13                    D. 14

 

(9)    Mina scored 59 points in first game and 35 points in second game. How many more points did she score in the first game?

          A. 22                   B. 43                   C. 24                   D. 29

 

(10)  Solve the sum: 20 – 5 = ?

          A. 17                   B. 18                    C. 15                   D. 16

 

(11)   Rohit is 42 years old. How old was he 20 years ago?

          A. 23 years        B. 25 years        C. 28 years        D. 22 years

 

(12)  Solve the sum: 12 – 1 = ?

          A. 14                   B. 16                   C. 15                   D. 11

 

(13)  Tania bought 38 oranges. She used 24 of them to make orange juice. How many oranges does she have now?

          A. 11                   B. 12                   C. 18                   D. 14

 

(14)  Solve the sum: 25 – 25 = ?

          A. 0                    B. 11                    C. 9                     D. 6

 

(15)  Ankush is 46 years old. His cousin Ankit is 57 years old. How older is Ankit than Ankush?

          A. 11 years        B. 14 years         C. 21 years        D. 33 years

 

(16)  Solve the sum: 25 – 0 = ?

          A. 24                  B. 20                   C. 25                   D. 29

 

(17)  Jay had 55 cards. He gave few cards to his sister. He has 23 cards left. How many cards did he give to his sister?

          A. 32                  B. 34                   C. 23                   D. 35

 

(18)  Solve the sum: 22 – 20 = ?

          A. 3                    B. 2                     C. 5                      D. 6

 

(19)  I had 40 balloons. I gave some balloons to my friend. Now I have 15 balloons left. How many balloons did I give to my friend?

          A. 15                  B. 12                    C. 20                   D. 25

 

(20) Solve the sum: 21 – 20 = ?

          A. 2                     B. 3                     C. 1                      D. 4

 

Answers

(1)–C; (2)–D; (3)–C (4)–A; (5)–B; (6)–B; (7)–B; (8)–D; (9)–C; (10)–C; (11)–D; (12)–D; (13)–D; (14)–A; (15)–A; (16)–C; (17)–A; (18)–B; (19)–D; (20)–C