English Olympiad Grade 4 Test-3


The Complete Course of Grammar Worksheet-3

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

I _____ he is not going to show-up tonight.

A. new                B. now                C. no                   D. know

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

Kesha was not _____ to watch TV for more than one hour a day.

A. aloud             B. loud                C. arose              D. allowed

See class 4 english practice tests worksheets on adjectives

  1. Which is the correct sentence?

A. yes it is answered Deepu.

B. Yes it is answered Deepu

C. "yes it is" answered Deepu.

D. "Yes it is," answered Deepu.

 

  1. Choose the correct sentence.

A. My mom isn't sure whose going with us.

B. My mom isn't sure who's going with us.

C. My Mom isn't sure who's going with us.

D. none of these

 

  1. This and that are demonstratives that refer to____ nouns.

A. singular                                     B. plural

C. any of them                               D. none of them

 

  1. Choose the correct sentence.

A. His dog is running around the neighborhood without it is collar.

B. His dog is running around the neighborhood without its collar.

C. His dog is running around the neighborhood without his collar.

D. none of these

 

  1. Articles are special kinds of_____ .

A. nouns                                         B. adjectives

C. verbs                                           D. adverbs

 

  1. The grass is not always greener on the other side means...

A. Be happy with what you have; what may appear to be better, may not be.

B. everyone should grow grass

C. you are what you eat

D. sometimes there is brown grass on the other side of the fence

 

  1. How do we correctly write 3 words : sharks sharp teeth?

A. the sharks sharp teeth

B. the shark's sharp teeth

C. the sharks' sharp teeth

D. Flacos' sharp teeth

 

  1. What type of sentence is the following: Are you going to the Deepuce?

A. imperative                                 B. declarative

C. interrogative                             D. exclamatory

 

  1. What does the suffix "ment" mean?

A. Very small                                 B. Act of

C. Science or theory                     D. Many

 

  1. The package could not be delivered due to an ______ address.

A. incorrectly                                 B. incorrected

C. incorrect                                    D. incorrecting

 

  1. What does the prefix "dis" mean?

A. Two                B. Not                 C. One                D. Against

 

  1. A search is being carried out for the man who ______ from his home on Monday.

A. disappeared                              B. appeared

C. disappearing                            D. appears

 

  1. He was punished for his ______ .

A. behaves         B. behaved        C. misbehaved  D. misbehavior

 

Answer Keys:

(1)–D; (2)–D; (3)–D; (4)–B; (5)–A; (6)–B; (7)–B; (8)–A; (9)–C; (10)–C; (11)–B; (12)–C; (13)–B; (14)–A; (15)–D