Clocks & calendar Test-3


second class math Clocks & Calendar worksheets

  1. Mohita's ballet class is at 10 am. Her lesson ends 45 minutes later. What time did her lesson end?

          A. 9:15 AM        B. 10:45 AM      C. 9:30 AM       D. 9:45 AM

 

  1. What time does the clock show?

          A. 2 o'clock        B. 4 o'clock        C. 3 o'clock        D. 5 o'clock

 

  1. About how much time will it take to bake a cake?

          A. one minute   B. five minutes C. five hours      D. one hour

 

  1. What is the date four days after October 19?

          A. October 23   B. October 22   C. October 18   D. October 19

 

  1. About how much time Pooja need to blow a candle?

          A. less than a minute                   B. 5 minutes

          C. one hour                                    D. 20 minutes

 

  1. What time does the clock show?

          A. 2 o'clock        B. 3 o'clock        C. 5 o'clock        D. 6 o'clock

 

  1. Esha started watching her favorite TV show at 6:05 p.m. She watched the show until 6:45 p.m. How much time had passed?

          A. 35 minutes   B. 40 minutes   C. 55 minutes   D. 45 minutes

 

  1. Shruti's family will go to Jaipur for vacation in 14 days. If today is November 18, 2005, on what date will they go to Jaipur?

          A. November 29                           B. December 2

          C. November 30                           D. December 3

 

  1. Shriya takes 5 minutes to draw a cookie. How long does she take to draw 9 similar cookies?

          A. 40 min.         B. 35 min.          C. 45 min.          D. 50 min.

 

  1. What time does the clock show?

          A. 3:30               B. 4:06               C. 4:25                D. 4:30

 

  1. A movie started at 6:15 p.m. and finished at 7:50 p.m. How long was the movie?

          A. one hour                                   B. one hour and 35 minutes

          C. one hour and 45 minutes       D. one hour and 50 minutes

 

  1. What time does the clock show?

          A. one o'clock                                B. twelve o'clock

          C. two o'clock                                D. eleven o'clock

 

  1. Ishita's chess class started at 11:30 a.m. It was over at 12:05 p.m. How long was the class?

          A. 35 minutes   B. 30 minutes   C. 40 minutes   D. 25 minutes

 

  1. Jasmine started cooking dinner at quarter past 6. She finished cooking at quarter to 7. How long did she take to cook?

          A. 20 minutes   B. 25 minutes   C. 35 minutes   D. 30 minutes

 

  1. The Annual Talent Show started at 5:30 p.m. It ended at 7:15 p.m. How long was the talent show?

          A. 2 hours and 55 minutes         B. 2 hours and 30 minutes

          C. 2 hours and 50 minutes         D. 1 hour and 45 minutes

 

  1. Siddhi woke‐up 10 min after 7 AM. She was ready to go to school in 35 minutes. What time did she get ready to go to school?

          A. 7:50                B. 7:55                C. 7:45                D. 7:35

 

  1. What time will come next in the following time pattern?

          7:05, 7:10; 7:15,        

          A. 7:19                B. 7:25                C. 7:20                D. 7:21

 

  1. Navya was born on 29th February. Her birthday comes:

          A. every year                                 B. twice in a year

          C. after every four years              D. after every two years

 

  1. Which one is quarter past 9?

          A. 9:15                B. 8:45                C. 9:25                D. 9:30

 

  1. How many hours are there in a day?

          A. 12                    B. 60                   C. 24                   D. 48

 

Answers

(1)–B; (2)–B; (3)–D; (4)–A; (5)–A; (6)–A; (7)–B; (8)–B; (9)–C; (10)–D; (11)–B; (12)–A; (13)–A; (14)–D; (15)–D; (16)–C; (17)–C; (18)–C; (19)–A; (20)–C