Fractions Test-3


 

(13)  What fraction of the circle is shaded red?

               A. 1/4                  B. 1/5                  C. 2/3                 D. 3/4

(14)  Which shape has 1/2 of the portion shaded?

               A.                                     B.  

               C.                                D. all of these

 

(15)  Which statement is NOT true?

               A. half of 20 is 10                          B. half of 12 is 6

               C. half of 10 is 5                            D. one-third of 9 is 2

 

(16)  What fraction of the rectangle is shaded red?

               A. 1/3                  B. 1/4                  C. 1/2                  D. 2/3

 

(17)  What fraction of the shape is NOT shaded?

                A. 2/3                 B. 4/7                  C. 3/4                 D. 3/7

 

(18)  How do you write one quarter in fraction?

               A. 1/3                  B. 1/4                  C. 1/2                  D. ¾

 

(19)  Madhu has 4 marbles. She gave one marble to Dipak. What fraction of the marbles does Madhu have left?

               A. 1/4                  B. 3/4                 C. 2/4                 D. 1/3

 

(20)  What fraction of the shape is colored?

               A. 1/7                  B. 1/6                  C. 7/4                  D. 2/3

 

(21)  Which sign will make the following number sentence CORRECT?

               A. <                     B. >                     C. =                     D. none of these

 

(22)  Which circle is divided into three equal parts?

               A. Green circle                              B. Blue circle

               C. Red circle                                  D. None of these

 

(23)  Mom cuts a pizza into 8 slices. Hina ate 3 slices. What fraction of the pizza did she eat?

                A. 2/3                 B. 1/3                  C. 3/8                 D. 2/8

 

(24)  Which shape has one-fourth of the portion shaded yellow?

               A. Shape "A" only                         B. Shape "B" only

               C. Shape "D" only                         D. Shape "B" and Shape "C"

 

Answers

(13)–A; (14)–D; (15)–D; (16)–C; (17)–D; (18)–B; (19)–B; (20)–B; (21)–B; (22)–C; (23)–C; (24)–A