Place value Test-3


 

  1. How many ones are there in 789?

       A. 7                      B. 8                     C. 9                     D. 0

 

  1. In a school fair, Atul won 148 stickers, Trisha won 164 stickers and Cheena won 119 stickers. Who won the least number of stickers?

       A. Atul                B. Cheena          C. Trisha            D. Trisha and Cheena

 

  1. Which option below shows a number that comes in between 727 and 787?

       A. 723                 B. 690                C. 790                 D. 770

 

  1. Which number has 7 tens, 3 ones and 7 hundreds?

       A. 773                 B. 373                 C. 377                 D. 737

 

  1. Which option is CORRECT?

       A. 403 < 399                                 B. 178 > 198

       C. 579 < 559                                  D. 488 > 478

 

  1. Which sign will go in the box?

       789 □ 789

       A. >                     B. <                     C. =                     D. None of these

 

  1. Which number is the smallest?

       A. 5 tens and 9 ones                     B. 6 tens and 9 ones

       C. 5 tens and 6 ones                     D. 7 tens and 4 ones

 

  1. Which number is 35 less than 150?

       A. 115                  B. 125                 C. 135                 D. 105

 

  1. Which option shows 812 in expanded form?

       A. 80 + 10 + 2                                B. 800 + 100 + 2      

       C. 800 + 10 + 2                              D. 800 + 10 + 20

 

  1. Shaunak was standing 30th in a line. How many people were standing ahead of him?

       A. 28                   B. 30                   C. 29                   D. 31

 

  1. What is the place value of 7 in 719?

       A. 9                     B. 70                   C. 10                   D. 700

 

  1. Neha and Bittu are standing in a line. Bittu is standing behind Neha. Neha is standing 14th in the line and there are 4 kids in between her and Bittu. What position does Bittu have in the line?

       A. 18th                 B. 16th                 C. 20th                D. 19th

 

  1. Which number is 65 less than 100?

       A. 75                   B. 25                   C. 35                   D. 45

 

  1. Mr. Chabra's house number is Nine hundred sixty-six. How do you write this number in standard form?

       A. 960                B. 966                 C. 906                D. 699

 

  1. Which number has 10 tens?

       A. 10                   B. 100                 C. 1,000             D. 500

 

  1. Samir and Amit live in the same street. Samir's house number is 49 and Amit's house number is 56. How many houses are there in between their houses?

       A. 5                      B. 7                      C. 4                     D. 6

 

  1. What is the place value of 7 in 657?

       A. 700                B. 70                   C. 7                      D. 1

 

Answers

(1)–C; (2)–B; (3)–D; (4)–A; (5)–D; (6)–C; (7)–C; (8)–A; (9)–C; (10)–C; (11)–D; (12)–D; (13)–C; (14)–B; (15)–B; (16)–D; (17)–C