Fractions-Test-3


 

(1)     Which shape is NOT colored one half?

Fraction

          A. Square           B. Triangle           C. Rectangle     D. Circle

 

(2)    What fraction of the square is colored Purple?

Fraction

          A. 1/2                  B. 1/3                  C. 1/4                  D. 1

 

(3)    There are three cars parked in front of my house. Only one Car is black. What fraction of the cars is black?

          A. 1/2                  B. 1/3                  C. 1/4                  D. 1/5

 

(4)    What fraction of the circle is colored red?

Fraction

          A. 1/2                  B. 1/3                  C. 1/4                  D.1

 

(5)    What fraction of the shape is colored?

Fraction

          A. 1/4                  B. 1/5                  C. 1/3                  D. 1/2

 

(6)    What fraction of the square is colored green?

Fraction

          A. 1/2                  B. 1/3                  C. 1/4                  D. 1

 

(7)    What fraction does the colored part show?

Fraction

          A. 1/5                  B. 1/4                  C. 1/3                  D. 1/2

 

(8)    Which shape is colored ¼ ?

Fraction

          A. Circle             B. Square            C. Rectangle       D. Triangle

 

(9)    There are 4 chairs in a room. One chair is broken. What fraction of the chairs is broken?

          A. 1/2                  B. 1/3                  C. 1/4                  D. 1/5

 

(10)  What fraction of the Balloons is Yellow?

Fraction

          A. 1/4                  B. 2/4                 C. 1/3                  D. 2/3

 

(11)   What fraction of the shape is colored blue?

Fraction

          A. 1/3                  B. 1/4                  C. 1/5                  D. 1/2

 

(12)  Which option shows 1/3 portion of the shape colored?

          A. Fraction                                     B. Fraction

          C. Fraction                                        D. Fraction

 

(13)  What fraction of the circles is Orange?

Fraction

          A. 1/5                  B. 1/3                  C. 1/2                  D. 1/4

 

(14)  What fraction of the birds is colored brown?

Fraction

          A. 1/3                  B. 2/3                 C. 1/4                  D. 2/4

 

(15)  What fraction of the triangle is NOT colored?

Fraction

          A. 1/3                  B. 2/3                 C. 1/2                  D. 1/4

 

Answers:

(1)-D; (2)-B; (3)-B; (4)-B; (5)-C; (6)-A; (7)-D; (8)-A; (9)-C; (10)-A; (11)-B; (12)-B; (13)-B; (14)-D; (15)-A