Science Olympiad Grade 2 Animal Life Test-4


Animal Life

  1. Which of these is NOT a milk product?

      (A) Butter          (B) Ghee            (C) Honey          (D) Cheese

 

  1. We obtain silk from:

      (A) animals        (B) plants          (C) insects         (D) birds

 

  1. Bees and butterflies collect _______from flowers.

      (A) oil                 (B) nectar          (C) colour          (D) all of these

Click here for more worksheets

  1. Animal ‘Q' lives in a forest. It has strong feet and a thick skin / covering its body, it eats the stems of plants.

      What is animal 'Q' most likely to be?

      (A) Rabbit         (B) Elephant     (C) Tiger           (D) Giraffe

 

  1. The similarities between a grasshopper and a butterfly is that both animals have:

      (A) wings           (B) feathers       (C) bones           (D) All of these

 

  1. Which of these stores fat in its hump?

      (A) Cheetah          (B) Camel

      (C) Squirrel                (D) Polar bear

 

  1. Zebras, elephants and deer live in large groups. Such a group is called a:

      (A) pack             (B) team            (C) herd          (D) None of these

 

  1. Match the following and choose the correct answer.

     

      (A) 1 – c, 2 – d, 3 – b, 4 – a

      (B) 1 – d, 2 – c, 3 – b , 4 – a

      (C) 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – d

      (D) 1 – c, 2 – d, 3 – a, 4 – b

 

  1. Which of the animals can live in very cold places?

      (A) Goat                    (B) Deer

      (C)   Penguin                (D) Tiger

 

  1. Which of the following statements is TRUE about the animal given below?

      (A) It is a domestic animal

      (B) It is tamed and kept in farms

      (C) We get eggs and flesh from it

      (D) All of these

 

  1. Animals used for work (transportation and farm work) are called:

      (A) draught animals                   (B) aquatic animals

      (C) wild animals                          (D) dairy animals

 

      The animals in this group have

      (A) tails              (B) wings           (C) scales             (D) fins

      Kangaroo

      The above animal is found in:

      (A) India                                    (B) America     

      (C) Australia                             (D) None of these

 

  1. Crocodile and lizards have four short legs. They use it to _______ on the ground.

 

      (A) crawl         (B) hop             (C) swim           (D)walk.

 

  1. I stand on four big legs I have a long tail I have a long trunk I am the biggest animal on land

      I am a/an:

      (A) whale        (B) zebra          (C) elephant      (D) kangaroo

 

Answer Keys

(31)–(C); (32)–(C); (33)–(B); (34)–(B); (35)–(A); (36)–(B); (37)–(C); (38)–(A); (39)–(C); (40)–(D); (41)–(A); (42)–(B); (43)–(C); (44)–(A); (45)–(C)