 # Test-4

(1)     Which number sentence is NOT CORRECT?

A. 14 – 5 = 9     B. 16 – 6 = 10     C. 13 – 4 = 8     D. 14 – 7 = 7

(2)    Select the correct answer. A. 4                     B. 5                      C. 3                     D. 2

(3)    Jay is 8 years old. Kamal is 7 years older than Jay. How old is Kamal?

A. 15 years         B. 12 years         C. 16 years         D. 14 years

(4)    Select the correct answer. A. 5                      B. 6                     C. 7                      D. 4

(5)    15 children were riding on a bus. Five children got off the bus at the first stop. How many children were left on the bus?

A. 12                    B. 20                   C. 10                   D. 9

(6)    Select the correct answer. A. 3                     B. 4                     C. 5                      D. 6

(7)    How much more liquid is there in the taller container? A. 32 Liter         B. 21 Liter          C. 22 Liter         D. 12 Liter

(8)    Select the correct answer. A. 4                     B. 2                     C. 3                     D. 6

(9)    Solve the sum: 47 – 32 = _____

A. 15                    B. 12                    C. 10                   D. 20

(10)  Select the correct answer. A. 7                      B. 8                     C. 5                      D. 6

(11)   Bike 2 is 45 inches long and Bike 1 is 30 inches long. How much longer is the Bike 2? A. 10 inches       B. 15 inches       C. 12                    D. 20

(12)  Select the correct answer. A. 4                     B. 3                     C. 5                      D. 6

(13)  Ambika had 35 candies. She gave 25 candies to her friend. How many candies does she have now?

A. 12                    B. 43                   C. 10                   D. 15

(14)  Select the correct answer. A. 4                     B. 5                      C. 7                      D. 9

(15)  Solve the sum: 50 – 25 = ?

A. 30                   B. 20                   C. 35                   D. 25

(16)  Select the correct answer. A. 3                     B. 2                     C. 4                     D. 1

(17)  38 kids joined the music class. 14 kids left after first week. How many kids are there in the music class now?

A. 23                   B. 24                   C. 11                    D. 18

(18)  Select the correct answer. A. 4                     B. 6                     C. 5                      D. 7

(19)  Karan made Rs.30 yesterday. He made Rs.10 less today. How much money did he make today?

A. Rs.18             B. Rs.30                      C. Rs.15              D. Rs.20

(20) Select the correct answer. A. 5                      B. 7                      C. 6                     D. 8

Answers

(1)–C; (2)–A; (3)–A; (4)–B; (5)–C; (6)–B; (7)–C; (8)–C; (9)–A; (10)–D; (11)–B; (12)–A; (13)–C; (14)–B; (15)–D; (16)–B; (17)–B; (18)–C; (19)–D; (20)–D 