English Olympiad Grade 4 Pronouns Test-4


Pronouns Worksheet-4
 

  1. Replace the noun in bracket with a CORRECT object pronoun.

I saw (Ashwin and his dad) at the baseball game last night.
A. us                    B. you                 C. them              D. whom
 

  1. Replace the noun in bracket with a CORRECT object pronoun.

I asked (my grandparents) if I could rent the houseboat for weekend.
A. them              B. us                    C. him                D. he
Click here for more english practice tests

  1. Identify the possessive noun in the following sentence.

Mr. Jha, the school coach, started the boys' race.
A. Mr. Jha         B. boys               C. race                D. started
 

  1. Choose the correct possessive noun to fill in the blank.

That ______ voice is very melodious.
A. girl                 B. girls'               C. girl's               D. girls's
 

  1. Fill in the blanks with CORRECT possessive pronouns.

This is not our car. ______ is a Honda City.
A. us                    B. your               C. their               D. ours
 

  1. Fill in the blanks with CORRECT possessive pronouns.

Somebody's car is parked on the sidewalk. Is it _____?
A. him                B. she                  C. hers                D. you
 

  1. Identify the nouns referred by the underlined pronouns in the following sentences.

Sanju couldn't attend the 8'o'clock meeting. He was stuck in traffic.
A. meeting         B. Sanju             C. traffic            D. none of these
 

  1. Identify the nouns referred by the underlined pronouns in the following sentences.

Polar bears have a thick layer of fat under their skin that helps keep them warm.
A. polar bear                                B. thick layer of fat
C. legs                                            D. helps
 

  1. Which of the following is NOT a pronoun?

A. him                B. care                C. its                   D. myself
 

  1. Identify the pronoun in the following sentence.

This purse belongs to Ruby. It's hers.
A. Ruby              B. hers                C. purse             D. belongs
 

  1. Replace the underlined word with a CORRECT pronoun.

I saw a woman standing outside the gym.
A. she                  B. her                  C. their               D. me
 

  1. Fill in the blank with a CORRECT pronoun.

______ are joining the school band.
A. Them             B. Their              C. He's                D. They
 
Answer Keys:
1. C; 2. A; 3. B; 4. C; 5. D; 6. C; 7. B; 8. B; 9. B; 10. B; 11. B; 12. D