English Olympiad Grade 4 Test-4


The Complete Course of Grammar Worksheet-4

 

  1. Choose the correct sentence.

A. Neither of the girls remembered her homework.

B. Neither of the girls remembered their homework.

C. Neither of the girls remembered there homework.

D. none of these

 

  1. Correctly write the ball that belongs to Jose

A. Joses' Ball    B. Joses Ball'    C. Jose's Ball    D. Jose Ball

Click here for 4th class english practice tests on idioms-proverbs

  1. Which sentence is written correctly?

A. What are you doing tonight.

B. what are you doing tonight?

C. What are you doing tonight!

D. What are you doing tonight?

 

  1. Which sentence is written correctly?

A. Suman's basket was full.                         

B. Sumans' basket was full.

C. Sumans basket was full.

D. Suman's basket was full

 

  1. What is the part of speech called a Noun?

A. Person or Place                        B. Place, Person, Thing

C. Thing                                          D. Action word

 

  1. I would eat my dessert ____ I am full.

A. and                 B. but                  C. or                    D. none of these

 

  1. Which is the correct sentence?

A. "it has a funny hat on its head" laughed Aayush.

B. "It has a funny hat on its head" laughed Aayush.

C. "It has a funny hat on its head," laughed Aayush.

D. "It has a funny hat on its head." laughed Aayush.

 

  1. Find the antonym of the given word : Grief

A. Fake               B. Gather           C. Joy                 D. Mild

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

They all had a _____ of the cake.

A. peace             B. pause             C. piece              D. pise

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.

To grab something.

A. Hold               B. Hill                 C. Hell                D. Whole

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.

A set of two.

A. Pear               B. Pair                C. Peer               D. Pore

 

  1. I loved those ______ autumn leaves.

A. colorful         B. colorfully      C. colorfulness D. coloring

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.

Domestic barnyard hen or rooster.

A. Foul               B. Four               C. Fowl               D. Fool

 

  1. Fill in the blank with a correct homonym.

Everyone went to the picnic _______ Pari.

A. except            B. accept            C. bear               D. bare

 

  1. Find the antonym of the given word : Famous

A. Popular         B. Unknown      C. Wealthy        D. Fertile

 

Answer Keys:

(1)–A; (2)–C; (3)–D; (4)–A; (5)–B; (6)–B; (7)–C; (8)–C; (9)–C; (10)–A; (11)–B; (12)–A; (13)–C; (14)–A; (15)–B