Ordering & Sequencing-Test-5


 

(1)     What is the missing number in this series?

          42, 43, ?, 45, 46

          A. 24                   B. 44                   C. 64                   D. 84

 

(2)    What is the missing number in this series?

          40, 50, 60, ?, 80, 90

          A. 40                   B. 50                   C. 55                    D. 70

 

(3)    Which series is in correct increasing order?

          A. 5, 6, 2, 7        B. 4, 2, 5, 3        C. 5, 9, 7, 11       D. 3, 4, 5, 6

 

(4)    Which series is in correct increasing order?

          A. 25, 26, 27, 28                            B. 45, 47, 52, 51

          C. 65, 67, 79, 71                             D. 65, 67, 69, 61

 

(5)    Which series is in correct increasing order?

          A. 7, 15, 27, 10                               B. 19, 9, 41, 33

          C. 12, 22, 33, 13                             D. 9, 16, 36, 49

 

(6)    What is the missing number in this series?

          17, 18, ?, 20, 21

          A. 14                    B. 15                   C. 19                    D. 22

 

(7)    Put these numbers in increasing order.

          39, 40, 38, 42, 41

          A. 38, 39, 42, 41, 40                     B. 38, 39, 40, 41, 42

          C. 40, 42, 38, 41, 39                     D. 40, 38, 39, 42, 41

 

(8)    Put these numbers in increasing order.

          42, 45, 44, 43

          A. 42, 45, 44, 43                            B. 42, 45, 43, 44       

          C. 42, 43, 45, 44                            D. 42, 43, 44, 45

 

(9)    What is the missing number in this series?

          9, 11, ?, 15, 17

          A. 13                    B. 43                   C. 14                    D. 17

 

(10)  Which series is in correct increasing order?

          A. 88, 89, 87, 91                            B. 59, 54, 56, 58

          C. 66, 65, 68, 69                            D. 32, 34, 36, 38

 

(11)   Which series is in correct increasing order?

          A. 5, 25, 15, 35                                B. 15, 25, 45, 35        

          C. 5, 15, 25, 35                                D. 15, 45, 25, 35

 

(12)  Which series is in increasing order?

          A. 13, 16, 19, 17                              B. 14, 18, 16, 12

          C. 15, 17, 19, 21                              D. 12, 14, 16, 15

 

(13)  Put these numbers in increasing order.

          80, 90, 40, 70, 50

          A. 40, 50, 70, 90, 80                   B. 40, 50, 70, 80, 90

          C. 80, 90, 70, 40, 50                   D. 70, 50, 80, 90, 40

 

(14)  Put these numbers in increasing order.

          22, 44, 33, 11, 55

          A. 22, 44, 11, 33, 55                      B. 22, 44, 33, 55, 11

          C. 11, 22, 33, 55, 44                      D. 11, 22, 33, 44, 55

 

(15)  Select the correct answer.

         Ordering & Sequencing

          A. 6                     B. 8                      C. 9                     D. 7

(16)  Select the correct answer.

         Ordering & Sequencing

          A. 5                     B. 11                     C. 9                     D. 7

 

Answers:

(1)-B; (2)-D; (3)-D; (4)-A; (5)-D; (6)-C; (7)-B; (8)-D; (9)-A; (10)-D; (11)-C; (12)-C; (13)-B; (14)-D; (15)-A; (16)-D