Test-5


Decimal Worksheet-2

  1. Which decimal represents the shaded part?

       A. 0.5                  B. 5.10                C. 0.05               D. 0.2

 

  1. Nitu was making a present for her teacher, for which she needed ribbons. She bought 1.2 feet of red ribbon, 1.5 feet of pink ribbon and 3.25 feet of blue ribbon. How many feet of ribbon did Nitu buy in all?

       A. 5.9                  B. 5.95                C. 4.95                D. 59.5

 

  1. Round 0.29 to the nearest tenths.

       A. 0.2                  B. 0.3                  C. 0.210             D. 0.39

 

  1. 0.5 - 0.2 =?

       A. 0.2                  B. 3.0                  C. 0.3                  D. 0.03

 

  1. In a high jump competition, Charu jumped 6.28 feet high and Leena jumped 7.59 feet. How higher did Leena jump?

       A. 1.21                 B. 2.1                  C. 1.31                 D. 1.2

 

  1. Write as a decimal : (359/500)

       A. 0.718              B. 0.00718        C. 359.5             D. 7.18

 

  1. Which option shows seven-tenths in number form?

       A. 0.007             B. 0.7                  C. 0.07               D. 7

 

  1. How do your write nine-tenths in standard form?

       A. 910                B. 9.10                C. 0.9                  D. 0.009

 

  1. What is the difference between 0.78 and 0.45?

       A. 0.23               B. 0.33               C. 3.3                  D. 0.43

 

  1. 8.16 - 3.15 = ?

       A. 31.5                B. 1.35                C. 3.25                D. 5.01

 

  1. Write as a decimal : (2/5)

       A. 0.04               B. 0.4                  C. 0.46                D. 2.5

 

  1. What is the "whole number" in 5.678?

       A. 6                     B. 7                      C. 678                 D. 5

 

  1. Which option shows thirty-seven hundredths?

       A. 0.037             B. 3.7                  C. 0.73               D. 0.37

 

  1. Select the greatest decimal number.

       A. 1.02                B. 1.2                  C. 2.1                  D. 2.01

 

  1. 3.56 - 0.23 =?

       A. 3.23               B. 3.33               C. 2.76                D. 3.03

 

  1. 5.9 - 0.3 =?

       A. 5.6                  B. 4.5                  C. 0.5                  D. 6.5

 

  1. Write as a decimal : (1/5)

       A. 1.5                   B. 0.2                  C. 20                   D. 0.02

 

  1. What is the difference between 7.8 and 4.7?

       A. 3.3                  B. 1.3                  C. 3.1                  D. 3.01

 

  1. Write two and five-tenths in number form.

       A. 25                   B. 2.5                  C. 2.05               D. 0.25

 

  1. Which symbol should go in the box?

       0.17  □  0.701

       A. <                     B. >                     C. =                     D. none of the above

 

Answers

(1)–A; (2)–B; (3)–B; (4)–C; (5)–C; (6)–A; (7)–B; (8)–C; (9)–B; (10)–D; (11)–B; (12)–D; (13)–D; (14)–C; (15)–B; (16)–A; (17)–B; (18)–C; (19)–B; (20)–A