Test-5


 

(1)     There were 39 storms in year 2005. Year 2006 had 8 less storms than year 2005. How many storms were there in 2006?

          A. 22                   B. 43                   C. 31                    D. 16

 

(2)    Select the correct answer.

class 1 maths worksheets

          A. 7                      B. 5                      C. 9                     D. 6

 

(3)    Jaya had 50 marbles. She gave 15 marbles to her friends. How many marbles does she have now?

          A. 15                    B. 25                   C. 45                   D. 35

 

(4)    What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

1st maths free worksheets

          A. 10 – 5 = 5      B. 9 – 5 = 5        C. 10 – 6 = 5     D. 10 – 6 = 6

 

(5)    There are 47 males and 59 females in a room. How many more females are there in the room?

          A. 11                    B. 12                    C. 13                    D. 10

 

(6)    What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

maths free printables

          A. 8 – 4 = 4        B. 7 –4 = 3         C. 8 – 3 = 5        D. 8 – 5 = 3

 

(7)    Solve the sum: 85 – 29 = _____

          A. 68                   B. 34                   C. 56                   D. 33

 

(8)    What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

maths for kids

          A. 7 – 4 = 3        B. 8 – 5 = 3        C. 6 – 4 = 3        D. 8 – 3 = 6

 

(9)    Rahul’s team scored 27 points. Sunny’s team scored 13 points less than Rahul’s. How many points did Sunny’s team score?

          A. 12                    B. 14                    C. 18                   D. 24

 

(10)  What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

maths for class 1 school syllabus

          A. 10 – 7 = 3      B. 10 – 3 = 8      C. 9 – 7 = 2        D. 10 – 3 = 7

 

(11)   How much taller is the City Hall compare to the Hospital?

Fun with maths

          A. 20 feet           B. 25 feet           C. 30 feet           D. 15 feet

(12)  Select the correct answer.

kids maths free worksheets

          A. 4                     B. 6                     C. 5                      D. 7

(13)  How much heavier is the large bag than the small bag?

cbse 1st class maths practice sheets

          A. 12 Kg              B. 21 Kg             C. 24 Kg             D. 22 Kg

 

(14)  Select the correct answer.

1st class maths practice sheets

          A. 3                     B. 4                     C. 5                      D. 6

(15)  How much longer is the train compare to the train car?

class 1 maths practice sheets

          A. 11 feet           B. 13 feet           C. 14 feet            D. 12 feet

(16)  Select the correct answer.

kids maths for class 1

          A. 6                     B. 5                      C. 4                     D. 7

 

(17)  How much more liquid is there in the taller container?

free worksheets online

          A. 16 liter           B. 6 liter             C. 14 liter           D. 26 liter

(18)  Select the correct answer.

free math worksheets online

          A. 5                      B. 6                     C. 7                      D. 8

(19)  How much more expensive is the second cell phone?

online free math worksheets

          A. Rs.20             B. Rs.25             C. Rs.30             D. Rs.35

 

(20) Solve the sum: 8 – 8 = ?

          A. 1                      B. 2                     C. 4                     D. 0

 

Answers

(1)–C; (2)–A; (3)–D; (4)–A; (5)–B; (6)–C; (7)–C; (8)–B; (9)–B; (10)–A; (11)–A; (12)–C; (13)–B; (14)–B; (15)–B; (16)–D; (17)–A; (18)–B; (19)–A; (20)–D