# Test-5

(1)     There were 39 storms in year 2005. Year 2006 had 8 less storms than year 2005. How many storms were there in 2006?

A. 22                   B. 43                   C. 31                    D. 16

A. 7                      B. 5                      C. 9                     D. 6

(3)    Jaya had 50 marbles. She gave 15 marbles to her friends. How many marbles does she have now?

A. 15                    B. 25                   C. 45                   D. 35

(4)    What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

A. 10 – 5 = 5      B. 9 – 5 = 5        C. 10 – 6 = 5     D. 10 – 6 = 6

(5)    There are 47 males and 59 females in a room. How many more females are there in the room?

A. 11                    B. 12                    C. 13                    D. 10

(6)    What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

A. 8 – 4 = 4        B. 7 –4 = 3         C. 8 – 3 = 5        D. 8 – 5 = 3

(7)    Solve the sum: 85 – 29 = _____

A. 68                   B. 34                   C. 56                   D. 33

(8)    What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

A. 7 – 4 = 3        B. 8 – 5 = 3        C. 6 – 4 = 3        D. 8 – 3 = 6

(9)    Rahul’s team scored 27 points. Sunny’s team scored 13 points less than Rahul’s. How many points did Sunny’s team score?

A. 12                    B. 14                    C. 18                   D. 24

(10)  What is the solution of the subtraction shown in the below picture?

A. 10 – 7 = 3      B. 10 – 3 = 8      C. 9 – 7 = 2        D. 10 – 3 = 7

(11)   How much taller is the City Hall compare to the Hospital?

A. 20 feet           B. 25 feet           C. 30 feet           D. 15 feet

A. 4                     B. 6                     C. 5                      D. 7

(13)  How much heavier is the large bag than the small bag?

A. 12 Kg              B. 21 Kg             C. 24 Kg             D. 22 Kg

A. 3                     B. 4                     C. 5                      D. 6

(15)  How much longer is the train compare to the train car?

A. 11 feet           B. 13 feet           C. 14 feet            D. 12 feet

A. 6                     B. 5                      C. 4                     D. 7

(17)  How much more liquid is there in the taller container?

A. 16 liter           B. 6 liter             C. 14 liter           D. 26 liter

A. 5                      B. 6                     C. 7                      D. 8

(19)  How much more expensive is the second cell phone?

A. Rs.20             B. Rs.25             C. Rs.30             D. Rs.35

(20) Solve the sum: 8 – 8 = ?

A. 1                      B. 2                     C. 4                     D. 0