English Olympiad Grade 2 Antonym & Synonym Test-5


Antonym & Synonym Worksheet-5

 

  1. Replace the underlined word in the following sentence with its synonym:

       The little boy was very shy and polite.

       A. outgoing        B. happy            C. naughty         D. quiet

 

  1. Replace the underlined word in the following sentence with its synonym:

       I like reading brief stories.

       A. big                  B. long                C. small              D. Many

 

  1. Replace the underlined word in the following sentence with its synonym:

       Once there lived a clever fox in a forest.

       A. dumb             B. slow               C. lazy                 D. Intelligent

See more english practice tests for noun

  1. Replace the underlined word in the following sentence with its synonym:

       She wiped the floor with a damp cloth.

       A. dry                  B. large              C. wet                 D. Dark

 

  1. Replace the underlined word in the following sentence with its synonym:

       Bela and Gargi arrived here on Tuesday.

       A. left                  B. reached         C. away              D. Opened

 

  1. Find the synonym for the given word : Kind

       A. Mean             B. Liar                C. Nice               D. Clever

 

  1. Find the synonym for the given word : Speak

       A. Loud              B. Talk                C. Cold               D. Superior

 

  1. Find the synonym for the given word : Construction

       A. Destruction B. Empty           C. Occupy                   D. Creation

 

  1. Find the synonym for the given word : Fearless

       A. Brave             B. Shy                 C. Funny            D. Mean

 

  1. Find the synonym for the given word : Dark

       A. Hole               B. Nasty             C. Dim                D. Light

 

  1. Find the synonym for the given word : Wonderful

       A. Terrible         B. stupid            C. Large             D. Amazing

 

  1. Find the synonym for the given word : Dirty

       A. Clean             B. Unclean        C. Fake               D. Reach

 

  1. Find the synonym for the given word : Silence

       A. Noisy             B. Fully              C. Calm              D. Bright

 

  1. Find the synonym for the given word : Strong

       A. Smooth         B. Old                 C. Wrong           D. Tough

 

  1. Find the synonym for the given word : Active

       A. Energetic      B. Lazy               C. Polite             D. Actually

 

  1. Find the synonym for the given word : Watch

       A. listen              B. hear               C. see                  D. understand

 

  1. Find the synonym for the given word : buy

       A. purchase       B. trade              C. sell                  D. save

 

  1. Find the synonym for the given word : buy

       A. purchase       B. trade              C. sell                  D. save

 

  1. Find the antonym for the following word : push

       A. open               B. above             C. slide               D. pull

 

  1. Find the synonym for the given word : start

       A. begin              B. end                 C. done               D. stop

 

Answers

(1)–D; (2)–C; (3)–D; (4)–C; (5)–B; (6)–C; (7)–B; (8)–D; (9)–A; (10)–C; (11)–D; (12)–B; (13)–C; (14)–D; (15)–A; (16)–C; (17)–A; (18)–A; (19)–D; (20)–A