English Olympiad Grade 4 Test-5


The Complete Course of Grammar Worksheet-5

 

  1. Choose the correct sentence.

A. I'm determined to do better then last year.

B. I'm determined to do better than last year.

C. I'm determine to do better than last year.

D. none of these

 

  1. Which of the following sentences are written correctly?

A. He didn't have no money.

B. He didn't have none.

C. He didn't have any money.

D. I didn't have no money."

Click here for english practice tests for  4th class on prepositions

  1. Which sentence is written correctly?

A. "How have you been"? asked Krishna.

B. "How have you been," asked Krishna

C. "how have you been?" asked Krishna?

D. "How have you been?" asked Krishna.

 

  1. What type of sentence is this?

I hope it snows ten inches on Saturday

A. exclamatory                              B. imperative

C. interrogative                             D. declarative

 

  1. Do you like to ride your bike ___play on the playground more?

A. and                 B. but                  C. or                    D. none of these

 

  1. What is the correct way to write this sentence?

You are a beautiful bird! the fox told the crow.

A. "You are a beautiful bird! The fox told the crow.

B. "You are a beautiful bird!" the fox told the crow.

C. "You are a beautiful bird!" The fox told the crow.

D. "You are a beautiful bird! the fox told the crow.

 

  1. Choose the word that best completes the sentence.

Jay had ____a fish for dinner.

A. caughted       B. caughten       C. caught           D. catched

 

  1. The cat ______eaten from its bowl since yesterday.

A. had'nt            B. hadn't            C. ha'dnt            D. hadnt

 

  1. Choose the correct sentence.

A. Manish could of told us what he was planning.

B. Manish could have told us what he was planning.

C. Manish could told us what he was planning.

D. none of these

 

  1. Which of the following sentences is imperative?

A. I like your new dress.

B. Take off your shoes.

C. Your shoes are muddy.

D. Those boots are nice.

 

  1. Find the synonym of the given word : Terrible

A. Away              B. Awful             C. Bright            D. Generous

 

  1. Fill in the blank with a correct homophone.

I don't know _____ to join this club or not.

A. whether         B. wither            C. weather         D. were

 

  1. Choose the CORRECT homonym for the given clue.

Imaginary magic person, depicted as clever, mischievous, and possessing magical powers.

A. Ferry              B. Fairy              C. Feary             D. Forty

 

  1. Luckily everyone in the car was ______ and the car was still drivable

A. unhurt B. hurts              C. hurting          D. hurtful

 

  1. Leena wanted to ______ the birthday presents quickly.

A. wrapped       B. unwrap         C. wrapping      D. unwrapping

 

Answer Keys:

(1)–B; (2)–C; (3)–D; (4)–A; (5)–C; (6)–B; (7)–C; (8)–B; (9)–B; (10)–B; (11)–B; (12)–A; (13)–B; (14)–A; (15)–B